其實去過英國既人都未必會覺得英國好住....(純討論)

483 回覆
94 Like 261 Dislike
唔需要用VPN已經大過一切物質享受啦
Brum 唔算貴喎
差得過集中營、毒氣室?

借個位,BNO平權正視聽
黑色五毛分化警告,大量五毛正在用藍絲有BNO、走人對唔住97後割97後等風向進行分化,大家小心。

1.大家比人拉過/有小朋友(細路是重點,香港未來棟樑,正如今時今日d前線義士,咪比佢地洗腦變小糞紅,否則香港係真正玩完)的話就應該即刻走,其他人亦應該起碼做好隨時走既準備,香港抗爭運動已經由本土抗爭升級為準國際戰爭, 我們能做的十分有限。 相反大家離開或準備好隨時可以離開,則美國及其盟友可以隨時採取行動,對香港進行制裁,令香港達至零經濟活動,攬炒香港經濟, 甚至日後作出軍事行動亦無需擔心誤傷香港人。 而且大家亦可用移民理由提取所有資產及強積金進一步打擊香港的財政儲備
而且多人走亦可以起到掩護最需要走既手足,救奶左野手足係目前最重要既事。

2.大家無需擔心藍絲以及黑警移民英國,藍絲得兩種a.垃圾b.收成期,a.涯唔到六年移民監b.揾錢唔捨得走/走要承受巨大損失

重點:大家不應該反對平權或推到現階段設立篩選,因為這樣會妨礙奶左野手足逃難。反而,大家應該在藍絲移民英國後再篤灰。大家,要記住,篤灰係一把藍絲頭上既利劍,一日未入籍一日都嚮度,我就係要佢地嚮英國每一日都擔心比人篤灰,呢樣恐懼作為懲罰先係最大懲罰

相比藍絲黑警,反而大家更應該想辦法推動取消侵犯人權者如689、777、鳩融居英權,因為他們可以一直不居英,不受英國審判,而定居歐洲。

3.97後手足唔會被割,首先,佢地可以跟BNO父母及配偶前往英國。第二,對於未受BNO平權保障嘅人佢哋仲有美國既救生艇計劃,該計劃估計幾日內亦會通過。

希望樓主可以pin,一齊擊退五毛
第二大係Brum 三係Sheffield 定nott
點解要學英國人口音?
你又唔係本地人,
你學得似就算, 學得唔似只會比人笑
每個人都有自己口音, proud of 自己既口音啦....
早啲買/rail card/group就平好多
真咩 我自己覺得英國好過狃閪蘭
可能au同狃唔同掛
澳洲可能睇省 我依邊冇乜野
Nz太rural 我接受唔到
咁都係貴呢, 我唔信後生個堆去到一炮過買樓, 唔洗供,唔洗租樓?
交租交水電, 收入都唔會得返好多, 你仲可以餐餐出去食咩,
只可以自己煮
nz根本就係第三世界
食真係唔貴喎我覺得 係香港食野有好平咩...
買野自己煮冇難度
你日日出街咩, 你學生咪平囉
月卡都唔係平好多
外國大部份人都係自己煮喎咁多時間
見親五毛都係吹風留低
講緊你
香港有咩咁多姿多彩?
始終都d人係覺得英國人好nice唔會racist
我都係澳洲做過野, 澳洲racist都唔少
推 香港自治法 全民舉報警渣有責
舉報熱線: https://tl.hkrev.info/contact/

金融戰線 BNO準備開通
永久離港 和你提清MPF
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞