其實去過英國既人都未必會覺得英國好住....(純討論)

483 回覆
94 Like 261 Dislike
咁你可以試下去英國體驗下
至平20p一包500g意粉
一定餓唔死人
係英國住,至大興趣就係練烹飪
沙律菜當菜心炒,都好好味⋯
咁成條highstreet你行,仲舒服啦
香港人過去開餐管自然有野好食,除時英國變埋歐洲美食之國
我係香港一星期都至少出街食3-4餐
屋企日日都有煮
入油平
車位平
唔入London central 根本揸車好平
架車都平啲。香港420價錢喺英國買到m4
一次買多d, 自己煮係平既
人哋努力學俾你話死扮,唔學就比人話唔努力融入人哋社會,笑人哋努力會唔會有少少可悲?
我都係咁講, 佢地試下咪知
如果shopping
London好L好行喎真心
不過變相會幾日都食差唔多嘅野,如果有朋友一齊住就好好多
空氣清新

ching清新嘅空氣係買唔到㗎
真,我以前住london,成日行街好開心,行攰左又可以去隔離草地坐下
坦白講句香港今時今日生活費都唔少得過呢條數,你食早餐就算買個包有d 函都十幾蚊,lunch 食商業區茶餐廳50-100,去好d 都1-200, 晚餐兩個人都百到紋2百幾。住屋除非住去屯元天,俾你住港島你都要萬到紋兩萬幾一間豆腐潤,咁同UK 真係爭咁遠咩?
你有你既口音,佢有佢既日音, 學人地口音就高尚d?人地聽唔出你唔係本地人? 會唔會有d搞笑?
呢樣真, 呢樣真係無得彈既
依家中環金鐘返工嗰d 個個lunch 都百零蚊起碼
學人哋口音就係為咗高尚啲?你隻白鴿眼都撚可悲喎

出時代行街都被人扑濕
行sogo有tg食
你同你老豆老母唔撚去?
話車費貴個d on9係咪pass都唔撚識買
http://content.tfl.gov.uk/adult-fares-2020.pdf
Shopping mall嘅話westfield都好好行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞