其實去過英國既人都未必會覺得英國好住....(純討論)

483 回覆
94 Like 261 Dislike
保險閒閒地2000鎊一年
澳洲生蕃極多 ....
香港租個兩房 咪又係差唔多
但香港渣車養車 貴到ON9
除咗交通,同香港比較好少少嘅生活唔差得好多,問題係税後收入有幾多。
拎舊錢過黎,剩係屋都平一半或大幾倍呀
咪同香港差唔多價

衣,你估香港人買得衫少買得平呀?

食,香港打個邊爐或者食小菜都呢個價啦,bham都好多餐廳十幾鎊有找啦。我就更支持自己住,肉同菜平過香港勁多。

住,咪玩啦,幾年前bham市中心租st Martin gate兩房都唔洗過千

行,不嬲都買年票架啦,搞笑呀
稅重 人工低過香港
5鎊meal deal 我真係未聽過

london 我唔知貴幾多 以下價錢係除左london 以外既大城市 e.g birmingham, manchester, liverpool

meal deal 公價都係3鎊
m 記big mac 餐都唔過5鎊
晚餐你淨係食碟pasta 10鎊左右就有啦
中餐都係同香港酒樓價錢差唔多 每碟餸都係10鎊左右

但5鎊又飽肚既選擇對比起香港係少好多
要講香港人接受唔到既係d舖好撚早收同假期冇街去
話冇娛樂係你班友唔去揾啫
去其他城市hea去d war game場去行山有撚排做啦
咁咪得囉慢慢喺香港等樓價跌啦
真,加拿大美國嗰啲先叫平
買餸煮飯平到嘔,出街食飯又唔算好貴不過唔係咁好食。
地方好靚好多嘢玩,去到邊都好有歷史色彩。
man 搭巴士一個星期13.5鎊任搭 單次買就兩鎊
我覺得買weekly pass 還好 唔算太貴
深圳最好住呀
Birmingham 唔踩單車話traffic貴真係笑左
聽樓豬講野覺得佢9up 多
澳洲都平 澳洲為六蚊per liter
英國幾唔好住,起碼唔係中共極權統治,夠晒
秒,此post 已完
係撚咩400渣
我住coventry,每月1150,2房2廁,有車位食一個月4,500都夠,已經成日外賣,入油又平
我都話係service, 揸車經過成日都食。
本身係brum市中心唔會食。所以唔多知原來3鎊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞