[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(52)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
其實講保值都已經差唔多
一隻一兩年海馬300先跌2-3k

除非買到炒款,如果唔係撈買出價錢其實都一年跌10%
唔係真係咁保值

保值

第一次玩 mido
swatch 四大係O,Longines,rado 同tissot?
你今年買既黑十當你83k
你覺得你出年係咪放得返83?有機會得返7十幾,除非果排炒起

而且最炒既十仔你攞黎講,你試下買堆金銀潤,dj,dd,ym,一年段萬計咁跌,dj細價錶跌得少,但個市都細
點會冇寶璣同寶珀
寶磯寶珀浪琴同O
其實我冇乜聽過swatch都仲有分四大 不過真係要數貢獻blackplain同breguet一定佔兩席 最後我覺得rado同longines都不相伯眾
寶珀 - 最長歷史品牌
寶璣 - 發明機械錶 陀飛輪
Omega - moonwatch
swatch 四大係O,Longines,rado 同tissot?
點會冇寶璣同寶珀
寶磯寶珀浪琴同O
其實我冇乜聽過swatch都仲有分四大 不過真係要數貢獻blancpain同breguet一定佔兩席 最後我覺得rado同longines都不相伯眾
寶珀 - 最長歷史品牌
寶璣 - 發明機械錶 陀飛輪

點會冇寶璣同寶珀
寶磯寶珀浪琴同O
其實我冇乜聽過swatch都仲有分四大 不過真係要數貢獻blancpain同breguet一定佔兩席 最後我覺得rado同longines都不相伯眾
寶珀 - 最長歷史品牌
寶璣 - 發明自動機械錶 陀飛輪

我覺得四大係寶璣,寶珀,亞米茄同 ETA
不再電子卡了

大倒退
我記得見到有爸打入手過GS隻石英GMT SBGN003
我會買水貨
想問下有無伏

呢期鍾意GS

有冇巴打介紹下邊度門市有得買錶帶 nato/ 單層nato/布帶之類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞