[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(52)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
霍金帶AT拍個個廣告都好撚正
只可以話O仔玩宣傳仲係輸負皮同PAN幾皮
Raxe^2咩嚟
個人覺得zenith啲機芯唔係正,係傳奇
超前時代20年

同vs ap靠積家搵食一樣,以前好多廠靠zenith搵食,例如rolex

daytona 個4130過左幾十年都係同ep21打和
地通真係唔識欣賞, 正價都算...炒貴成倍
btw 50週年隻 el primero revival 都好靚仔
單獨睇係幾靚
但拍埋類近既GS, GS又靚好多
依隻 defy classic 配埋膠皮帶係幾正的
有 overseas 既 feel
chrono黎講 巴打點睇breitling?
新果隻panda dial同transocean果隻都好靚
b01
GS真係負皮錶中最多人讚
小眾野
講開機芯 點睇GS Spring Drive? 呢種半機械半石英機芯會唔會有人覺得唔夠mechanical唔夠原始 雖然夠哂準
真係好靚,望落好高級。成隻RO咁
本身都有諗過買defy做我既first luxury watch
個人認為呢隻come睇過skeleton好多
如果你鍾意 GS 可搵 d versatile d 既 sporty 款, 最好皮/膠/鋼都 match 到, 咁就多 d 玩法

iwc portofino /pilot 係襯皮帶多 d, 不過 pilot 款都百撘, 你鍾意 pilot 就得

隻 omega AT 係唔錯, 但就只限"唔錯" lor, 冇果種覺得隻錶好靚既感覺

BB58 都靚仔, 但就好似 common 左少少, 同埋太多 diver 作比較你會心思思想 upgrade, 不過都係可選

係咪講左好似冇講野咁
但麻麻地粒星, 好似好求其整個 logo 咁
我 prefer 佢出多幾隻字.....
真軍錶通常唔透底,復刻就有可能

新手入坑
Ra_e R_re
借問下邊度揾啱嘅代用鋼帶?
焗住要TB
原來如此,咁都係算數好了

多謝告知
天氣咁熱各位洗手嗰時有無順便洗到隻錶?
本身戴緊無得screw入嘅錶成日驚入水 (有water resistant)
呢幾日戴fitness band算
戴diver會特登沖埋啲汗同油 好爽
普通dress watch先會就住洗 舊錶驚入水生鏽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞