[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(52)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
想問下如果買rubber b 通常上網定係去鋪頭買多?
eta movement係唔係唔準☹️
請問有冇巴打有代用膠帶推介?小弟夏天想幫隻seamaster換下膠帶。見原廠膠帶成2-3000蚊 好貴
舊裝撈(非submariner)就有呢樣好,襟撞防水啱粗戴
送野就好小 不過身體力行幫手湊仔表現良好
Tudor 新款錶係咪轉晒矽遊絲
eta普遍都準,iwc既eta仲要自家tune過
https://www.iwc.com/gb/en/watch-collections/pilot-watches/iw326803-pilot_s-watch-automatic-spitfire.html
我見某啲pilot 款轉左用32110 芯,但多數都仲係用緊35111
32110係咪會比較好?
請問鋼帶邊度入?幾錢?
復刻都殺
Monday Blue 出黎呃下腐皮
+1 Monday Blue 負皮

整濕張廁紙抹一次,再用第二張抹乾
鋼帶抹乾就戴
皮帶就煩,要劈響書枱等佢大老爺乾哂先戴得
ETA 絕大多數都好準。
但始終係大量生產,難免有人中獎
冇嘢做試下換條 JB 落隻老爺負皮度

因為我見horoguides寫79360DK轉左矽遊絲但官網就咩都無講

大熱天,換條米蘭帶先掂
一隻 dress watch 款但有七支針
真係正
自家製同改sw300 嘅分別
power reserve 都加長咗到72hours
kickstart 有隻 6498,唔鍾意佢秒盤嘅設計,可惜

eta 2892已經係rolex 3135 level
係相當可靠

矛盾大對決

女人錶
不過個fd 攞到折頭好靚,所以買左
本身想買classic 款
係咪好似應該等佢換左自家製芯先?
handwound 8-day power date 但係45mm...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞