20/21 NON-JUPAS 專區 (35) 一日未到9月都有n手飯食

1002 回覆
3 Like 3 Dislike
同埋Year 1 個stat 有A
Thanks
想問下UST商科睇唔睇DSE成績?
UST BM冇問題啦,你chur多少少去到3.8頭都大機會有interview,interview 唔好做柒頭,如果dse eng 冇4就保守少少再考返個ielts (6.5-7.5),reference letter + competition/award + 少少運氣睇下會唔會撞到傻鳩隊友令你standout/interviewers 對你特別有印象

簡單啲嚟講 ust bm條formula 就係 (我覺得啦)

Gpa & English level (40%) + interview (40%) + award (10%) +reference letter (5%) + luck (5%)

利申3.8尾收offer,上面6成係個人經驗,4成個人意見,睇下其他師兄會唔會有補充,唔好信哂,最好自己去做research
加油呀!
唔多睇啊
見過人dse唔高 eng2
都係出完offer先叫佢考番ielts
唔睇~我得17分
吾城話曬都係一大 咁都嫌棄?
我唔覺15同17係non jupas遊戲有咩分別只要你高gpa,u will become another person

hku/cu business 另計
多謝絲打
夠啦
ust 算係良心企業, 每年都in 好多人
最最最重要係練好d interview
識好多人高估左自己既gpa但唔練interview而後悔
多謝巴打我係驚佢因為我數學2左 連interview都唔比我
今年ibba cgpa 3.8x都有得in
mt已經係基本上唔請非三大 所以建議大家一定要入吾城 真一大
PolyU個po 先幾日先有人話有MT offer
哇你最近成日幫人打攻略咁好人祝你收到ibba
今年cc少左人爆4
不過non ju依d年年有機唔同
gpa要有幾高拎幾高先穩陣
邊有絕對唔請 同埋咁鳩多公司 驚西咩
咁係人都知爆4最好 只係叫佢試下報當買個機會姐
清讀埋大? 有無興趣嚟吾城讀
我緊係知
但可能有d人聽到要求低會hea左
btw 3.8x係hkcc定space?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞