【英國】英國工作討論區

1002 回覆
8 Like 3 Dislike
唔經唔覺咁又過左半日

btw樓主開完post就潛左水
想問呢到個個都係拎BC 定係Tier2?
如果係tier2 有冇咩可以公司會易啲比?
利申 cs master 緊

聽返黎通常會比working visa一係大公司
一係就黑工或者D細公司仔
不過後者既話人工待遇可能會幾差下
自己以前見工都見識過
不過總有例外既

cs既話好多大公司請人肯比working visa呀 相對上已經好過其他科
有無報緊D咩工咁?

之前都有Accenture final in. 但因為我bachelor 唔係cs 唔夠人嚟……
依家報好多工都無回音
Civil engineer. 人工好似好低得3xk ,如果唔係都想去試吓

好低咩?香港咩offer?

3xk GBP annual vs 最少3xk HKD monthly

陰功
如果我一畢業就有3X k已經覺得好多
唔經唔覺咁又過左半日

佢係你樓上
一分鐘前回左post ...

聽返黎通常會比working visa一係大公司
一係就黑工或者D細公司仔
不過後者既話人工待遇可能會幾差下
自己以前見工都見識過
不過總有例外既

cs既話好多大公司請人肯比working visa呀 相對上已經好過其他科
有無報緊D咩工咁?

之前都有Accenture final in. 但因為我bachelor 唔係cs 唔夠人嚟……
依家報好多工都無回音

去到Accenture final應該都好勁啦巴打
俾心機繼續報落去實有工返既
我以前都有好多同學遲到9月甚至下年1月先有工開
最尾都有大公司offer撈得唔錯
good luck
唔經唔覺咁又過左半日

佢係你樓上
一分鐘前回左post ...

岩先見到
想返有關足球既工 知唔知邊到可以搵到

好想快啲儲到錢買架車

http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201509227148666
用住先
唔好上三波is ok

有無十年内架ching? budget £2.5k
好想屌架Golf

好想快啲儲到錢買架車

http://www.autotrader.co.uk/classified/advert/201509227148666
用住先
唔好上三波is ok

有無十年内架ching? budget £2.5k
好想屌架Golf

十年 golf
果2.5k budget係咪一半諗住用黎整車
剩番就係車價 road tax同保險 ?
提提你
新牌 young driver 男
1k走唔甩
仲要係golf
加多兩三百鎊啦

提提你
1k走唔甩
仲要係golf
加多兩三百鎊啦

睇過insurance 啦,同人夾都affordable
£2.5k 車價only, 不過其實係咪買咩車返嚟都要去大執?
Golf 1.4 都ok,
London
放完假番黎忙到想跳樓
London
放完假番黎忙到想跳樓

Ching 做邊行?
提提你
1k走唔甩
仲要係golf
加多兩三百鎊啦

£2.5k 車價only, 不過其實係咪買咩車返嚟都要去大執?

同人夾 ?
夾車同夾保險

大執唔一定
不過買二手車好似賭大細咁

你好彩執到部,
無野整 揸幾年 放出去,
你唔好彩
整多過揸 放出去 等水魚接手

R周車 舊左出名易壞 換舊野又貴過人 所以二手車價低
日本車 相對耐用 無咁易壞 換野比較平 二手車價高

睇你運氣
你可能買到部平既 你渣幾年內都係換消耗品
又可能你唔好彩執到部日本車 都要整到暈
仲有 有幾多野想自己落手換
好多野都自己換到, 睇你想唔想整污糟對手
睇你怕唔怕整Q爛 車毀人亡
今日比較得閒可以上嚟無限9up

我都係
好開心搵到祖國扮工專區

我忙起上黎可以無時間用電腦

Me BC

唔怕啦 大城市
唔會悶
我以前係附近讀書
每個星期都搵一兩晚去食飯

aerospace engineering?
提提你
1k走唔甩
仲要係golf
加多兩三百鎊啦

同人夾 ?
夾車同夾保險

大執唔一定

你好彩執到部,
你唔好彩

睇你運氣

無理由係英國唔買返架歐洲車,日本車啲鋼水
有冇話係邊度買穩陣?或者有冇得買車之前拎去車行check check?我見英國買車真係相對地平

我都係
好開心搵到祖國扮工專區

我忙起上黎可以無時間用電腦

我忙起上黎水都冇得飲
有無人做緊則師,or同建築有關行業?好想下年summer or 下年gap一年做internship
提提你
1k走唔甩
仲要係golf
加多兩三百鎊啦

同人夾 ?
夾車同夾保險

大執唔一定

你好彩執到部,
你唔好彩

睇你運氣

無理由係英國唔買返架歐洲車,日本車啲鋼水
有冇話係邊度買穩陣?或者有冇得買車之前拎去車行check check?我見英國買車真係相對地平

基於你出言侮辱日本車
作為一個日本車用家
我表示唔繼續答你問題
有無人做緊則師,or同建築有關行業?好想下年summer or 下年gap一年做internship

英國好多Unpaid internship
不過嚟緊好似話有法例規定所有internship 都要paid
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞