【英國】英國工作討論區

1002 回覆
8 Like 3 Dislike
今晚食咩好呢?
啱啱係Lidl 買咗支紅酒,陣間飲
今晚食咩好呢?

早排試過喪買lidl既德國腸用黎整currywurst唔識串
太慳家無咩用
一開始我都係好慳, 食野都諗好耐
一個月用緊~820
之後想食就食, 去social, 一個月都係多100-150
12月都係用左910. 所以都係食左佢好過

依D真係個人習慣
我自己就一大洗就真係會洗哂所以要逼住自己儲下錢
what巴打你做緊邊行?
太慳家無咩用
一個月用緊~820
之後想食就食, 去social, 一個月都係多100-150

依D真係個人習慣

由細到大都係死窮撚, 我既想食就食其實都係好小錢

唔好咁講我都係窮撚
不過我份人要食好多先夠飽所以一食就食哂D錢好陰功
太慳家無咩用
一個月用緊~820

依D真係個人習慣

我依家兩個人 living cost£400一個月
租同自己買野食野另外計都夠洗
今晚食咩好呢?

早排試過喪買lidl既德國腸用黎整currywurst唔識串

點整?唔係淨係買個熱狗包就可以咩?
what巴打你做緊邊行?

我放工果時諗落我果行呢幾年可能得我一個過黎, 等同自爆

黎uk人工我扣左一半咁濟, 但叫做住得開心過hk. 雖然呢幾日都好大壓力

咁你邊個city?

講真計返錢其實香港會儲得多D
不過係依面自己都覺得個人開心左
以前係香港成個炸彈咁好易燥底
過到黎一轉個環境就好返哂
我慳黎就係想食
想執番部車靚仔啲
遲啲過黎wh 有咩要注意?好似好難搵工
太慳家無咩用
一個月用緊~820

依D真係個人習慣

唔好咁講我都係窮撚

我都係勁大食
出街食兩個碟頭飯無難度
今晚食咩好呢?

點整?唔係淨係買個熱狗包就可以咩?

咁D腸都要焗過煮過個汁既
唔應該叫煮,叫整返熱會好D
你有壓力 我有壓力
太慳家無咩用
一個月用緊~820

依D真係個人習慣

唔好咁講我都係窮撚

我都係勁大食
出街食兩個碟頭飯無難度

係呀我以前係香港真係會叫兩個餐黎食
個侍應姐姐就會話: 下你地3個人叫4個餐?
我D frd就會見怪不怪答: 係呀佢飯桶黎

宜家返工局住要帶飯如果唔係會食窮自己
雞巴打就黎爆post喇太陽都仲未落山
留位,for 新post link
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞