呢個年代仲有冇人用 Nikon D90?

749 回覆
99 Like 7 Dislike
成個post嘅人都係
我有時仲會拎黎用係咪要拉去打靶
我部D90仲好新淨,因為長睡防潮箱。
但之前用佢影過好多靚相,好滿意。
後來因為外觀吸引買左DF,多數帶單反都用DF。不過DF太重,而家又放防潮箱了。
我呢排都有啲想入DF
用緊850
好處是低像素,成色成像都唔錯。
仲有個look好classic。
壞處係,好鬼重。
唔算重啦
只係850既四分三
好似停左產,得返2手,定有水貨?
打算二手
搭下啲non ai玩下
屋企有一堆
non ai 個 term好似好古老

我冇玩無反
無反遲啲大把時間玩
同埋等佢再成熟啲先
我呢代係單反水尾, 梗係玩埋先啦
而家都冇乜野好影,冇晒D 免費model 影會。。。
ig啲女囉, 好多都係互助形式
其實係自己一個單對單影玩到悶,有fd 一齊影二對一會好玩D。
都係
可以做固定parter 一齊影女喎
D90其實幾正, 食正921k MON / dslr拍片第一水.
OVF又用五稜鏡夠大, 雙轉盤, 頂MON, 仲用AF-D舊鏡有AF
本身唔大唔細加個直倒扮PRO都呃倒下人.
收左隻二手mb-d80同另外買隻美科直倒都係有啲問題
手痕想玩CCD,撳咗部D80,請問有乜鏡啱佢用?
除咗non-ai同af-e/af-p 之外既所有鏡都得
有諗過整返部, 可唔可以問下D picture mode, 我知佢有咩i ii iii mode出D色好唔同, 好聽D係特別, 唔好聽係同而家D色準差好多想睇下D samples
係唔係指Picture Control?我影raw,所以用標準,反屋企先用LR轉
佢個picture ctrl好似有apply到落raw架,你試試?
DX1DX2DX3
d膚色好似好準喎 好正,以前d機唔係又黃又啞既咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞