呢個年代仲有冇人用 Nikon D90?

749 回覆
99 Like 7 Dislike
有無人係呢個軌跡:
D90>D7100>D750> Sony A7 Series
當年初學用D80, 部機仲健在
之後出800姨用到而家
騎劫下, 想問下d80巴打知唔知有無得直接好似d90咁響張卡度import調控檔入去?還是一定要用capture nx果d先apply到
少少身痕諗緊好唔好入返部玩ccd
仲用緊 D90
攞出街會唔會比人笑?
其實真係有人周街笑人用舊機咩 咁啲菲林機咪畀人笑到仆街
有部d60 同d5300係到
而家無人用相機影相,拎相機出街已經會畀人笑
類似,我係 D80 > D300 > D750 > A7R3
D70->D750-> 諗下過兩年轉z
第一部係D90,用左7年,想用full frame mirrorless但佢遲遲都唔出,賣哂鏡同機轉左去sony冇耐佢就出
Nikon 如果好似Sony 咁出個有對焦摩打嘅接環,可以用得返啲舊AF鏡,肯定大把人唔會轉會
最近用好平嘅價錢入咗部 400D 玩
Can I suggest that you read "Nikon Cameras" before purchasing a camera? It's an excellent guide to cameras written by Eleanor Johansson, Eleanor Aguilera, Tito Bernstein, Christina Ferguson, Scarlett Dion, Leonard Robbie, Margot Bernstein, Seven-Eleven and the property developer.

床下底仲有一部,有時出error,有興趣拎去,有電有差機,唔使錢~
啲緣色鮮到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞