[HKIFF]第四十一屆香港國際電影節討論區(2)

626 回覆
10 Like 0 Dislike
大隻佬好睇到
重睇返見到李鳳儀個頭仲有d怯

反而覺得牛奶佬有少少鳩
Monica belluci而家有d老態,感受唔到佢係戲中既魅力

我反而好鍾意牛奶佬
只要你跟住佢個flow,係會感受到一個好唔同嘅世界
就算有啲位以香港人嘅角度睇會覺得9,但係以佢嘅文化背景嚟睇其實唔係一個問題
至於Monica Bellucci,我覺得佢係有嗰種年紀開始大先會有嘅gracious

即係佢知自己老,而接受同埋欣賞依家嘅自己
呢種心態係可以帶出佢同後生時代唔同嘅一面,允許自己改變,比自己另外一個可能性

女人對老嘅恐懼可以好犀利,亦即係點解有啲人要打botox打到自己人唔似人鬼唔似鬼都仲覺得要打
而如此同時,有人識得欣賞呢個新嘅自己,覺得自己依家呢個人係有魅力嘅,就更加顯得難能可貴
大隻佬好睇到

反而覺得牛奶佬有少少鳩
Monica belluci而家有d老態,感受唔到佢係戲中既魅力

我反而好鍾意牛奶佬
就算有啲位以香港人嘅角度睇會覺得9,但係以佢嘅文化背景嚟睇其實唔係一個問題
至於Monica Bellucci,我覺得佢係有嗰種年紀開始大先會有嘅gracious

呢種心態係可以帶出佢同後生時代唔同嘅一面,允許自己改變,比自己另外一個可能性

女人對老嘅恐懼可以好犀利,亦即係點解有啲人要打botox打到自己人唔似人鬼唔似鬼都仲覺得要打
而如此同時,有人識得欣賞呢個新嘅自己,覺得自己依家呢個人係有魅力嘅,就更加顯得難能可貴

明你想法,但投入唔到
估唔到今場牛奶佬幾多吉位
大隻佬好睇到

反而覺得牛奶佬有少少鳩

已經半個阿婆,不過唔少導演用得佢,
都當係自己幻想對象。

早兩年007已經覺得佢好老
點止幻想 今次仲要自導自演埋

西西里果陣正到
大隻佬好睇到

反而覺得牛奶佬有少少鳩

好鍾意大隻佬

睇咗好多次都唔明點解搵上環扮灣仔

好鍾意大隻佬同李鳳儀返酒店前一段戲,仲有同 自己 見面
大隻佬好睇到

反而覺得牛奶佬有少少鳩

我反而好鍾意牛奶佬

明你想法,但投入唔到
估唔到今場牛奶佬幾多吉位

偷聽到其他人話多吉位係因為時間唔啱打工仔
要早收工先嚟到
今日係sky睇石頭,全程隔離條毒撚係度自言自語煩到仆街 屌佢老味

佢講啲咩

咪自己同自己討論劇情,「嘩咁有既」「穿煲喇穿煲喇」「咁蠢架」,on99

啱啱睇中獎三兄弟應該遇到同一條毒撚 好煩

有咩我坐最後聽唔到
今日係sky睇石頭,全程隔離條毒撚係度自言自語煩到仆街 屌佢老味

佢講啲咩

咪自己同自己討論劇情,「嘩咁有既」「穿煲喇穿煲喇」「咁蠢架」,on99

有咩我坐最後聽唔到

完全聽唔到喎 套嘢冇中文字幕睇落係麻煩啲嘅 但其實幾好笑
大家睇左Raw靚女導演同女主角首次合作部短片未?英文字幕版最後今日!
未睇Raw既可以睇左打左底先

https://www.facebook.com/CinemaBuff/photos/a.255615784596450.1073741828.255399537951408/800531483438208/?type=3

佢講啲咩

有咩我坐最後聽唔到

完全聽唔到喎 套嘢冇中文字幕睇落係麻煩啲嘅 但其實幾好笑

石頭喎 巴打係咪講緊另一套戲
我坐前面,佢又唔係好大聲,不過隔離左右都會聽到係咁sh佢
聽晚上中大睇枯嶺街
大隻佬好睇到

反而覺得牛奶佬有少少鳩

已經半個阿婆,不過唔少導演用得佢,
都當係自己幻想對象。

早兩年007已經覺得佢好老
點止幻想 今次仲要自導自演埋

西西里果陣正到

第一套睇係非常公寓,個陣廿幾歲真係美艷得好緊要,
之後想搵番佢早期作品
買多左張24號晚7:45pm NASA大大大鑊 學生飛
有冇人要? 原價轉讓

今晚大政棍與小羔羊
今晚大政棍與小羔羊

今晚夢鹿
今晚大政棍與小羔羊

今晚夢鹿

夢鹿🦌
被fd放飛機
聽晚牯嶺街多咗張飛,有無人睇?
被fd放飛機
聽晚牯嶺街多咗張飛,有無人睇?

我記得fb個gp 好似有人求飛
虛無派幾唔錯
慾望號妖獸
雖然唔係好理解套戲做乜鳩,但整個觀影體驗好特別,構圖、調度、聲音設計都好有心思
d配樂同隻異形都有少少似arrival,但當然呢套抽象好多
慾望號妖獸 都幾cult
慾望號妖獸
雖然唔係好理解套戲做乜鳩,但整個觀影體驗好特別,構圖、調度、聲音設計都好有心思

Arrival 好睇好多喎
慾望號妖獸

男人
女人
慾望號妖獸

我欣賞隻妖獸的形象
Vfx
夢鹿同遺失陀飛輪暫時係我今年電影等睇過最好睇既新戲

遺失的陀飛輪
對白、情節都好精準,拍攝角度夠客觀唔矯情,ending有力又大快人心,好驚喜

期待夢鹿
暫時最愛出獄的女人&市街風景(對話篇)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞