[HKIFF]第四十一屆香港國際電影節討論區(2)

626 回覆
10 Like 0 Dislike

九成唔上
因為電影節個版本係冇自帶中文字幕,要hkiff自行set機播字幕出黎
悍女brimstone都一樣,兩套打定輸數

環球跟住五月肯上get out咪算好囉
環球成日收埋好野攬住唔上
當年pitch perfect 紅爆全球,香港又唔上,台灣反而有上 根本岸久

係,之後直接上第二集

成日出埋D飛車垃圾賺錢都唔肯俾少少錢發行下d冷門戲(香港冷門),正一仆街

安樂

關安樂咩事

入戲院post 睇
安樂代理環球、福斯、Sony 在香港的電影發行權
名照用佢地
實際操作係安樂
已經講左好多次 下次唔答

咁我就唔明點解烈女本色單野要搞大頭佛先肯上
我淨係知佢地係友好合作關係
安樂影片早已與新力影業和環球影業簽訂了香港發行協定,負責把它們的電影發行至香港各大戲院

睇左講鏟片篇文,但都係解釋唔到烈女本色單野
如果安樂真係可以對Sony同環球事務話哂事,點解烈女本色要拖咁耐仲要玩到呃like先向BC上到?
Sony本身買哂全球版權(包哂亞洲),字幕一早又cinefan嗰陣上過。
套戲大熱都大左好耐,安樂D人無理由收唔到風,揸住套戲拖到頒完奧斯卡先上
成件事好古怪,唔似安樂作風
今日係sky睇石頭,全程隔離條毒撚係度自言自語煩到仆街 屌佢老味
今日係sky睇石頭,全程隔離條毒撚係度自言自語煩到仆街 屌佢老味

佢講啲咩
朋友今日同我呻今日場三人行有人食榴槤

痴撚線

佢講啲咩

咪自己同自己討論劇情,「嘩咁有既」「穿煲喇穿煲喇」「咁蠢架」,on99
明明好多場次都爆曬 但都坐剩兩三行
睇多次大隻佬,韋家輝真係好撚勁

痴撚線

幾時搞睇戲自助餐
大隻佬好睇到
重睇返見到李鳳儀個頭仲有d怯

反而覺得牛奶佬有少少鳩
Monica belluci而家有d老態,感受唔到佢係戲中既魅力
Raw個女導演好靚女

痴撚線

幾時搞睇戲自助餐

佢同我講話睇睇下無啦啦有陣榴槤臭味滲出黎 之後佢話諗住望下睇下邊個位食 之後佢發現隔離啲觀眾都係到搵陣味既來源係邊

痴撚線

幾時搞睇戲自助餐

佢同我講話睇睇下無啦啦有陣榴槤臭味滲出黎 之後佢話諗住望下睇下邊個位食 之後佢發現隔離啲觀眾都係到搵陣味既來源係邊

咁離譜
中獎三兄弟幾輕鬆

短短地,又唔拖節奏

環球跟住五月肯上get out咪算好囉
環球成日收埋好野攬住唔上
當年pitch perfect 紅爆全球,香港又唔上,台灣反而有上 根本岸久

係,之後直接上第二集

成日出埋D飛車垃圾賺錢都唔肯俾少少錢發行下d冷門戲(香港冷門),正一仆街

安樂

關安樂咩事

入戲院post 睇
安樂代理環球、福斯、Sony 在香港的電影發行權
名照用佢地
實際操作係安樂
已經講左好多次 下次唔答

咁我就唔明點解烈女本色單野要搞大頭佛先肯上
我淨係知佢地係友好合作關係

宣傳橋only
大隻佬好睇到

反而覺得牛奶佬有少少鳩
Monica belluci而家有d老態,感受唔到佢係戲中既魅力

好鍾意大隻佬

痴撚線

幾時搞睇戲自助餐

咁離譜

最後好似因為陣味太勁 連個職員都聞到 之後叫佢唔好食野就無事了

痴撚線

幾時搞睇戲自助餐

咁離譜

最後好似因為陣味太勁 連個職員都聞到 之後叫佢唔好食野就無事了

原來真係榴槤 仲以為自己聞錯
大隻佬好睇到

反而覺得牛奶佬有少少鳩

好鍾意大隻佬

睇咗好多次都唔明點解搵上環扮灣仔
大隻佬好睇到

反而覺得牛奶佬有少少鳩

已經半個阿婆,不過唔少導演用得佢,
都當係自己幻想對象。
唔敢去睇重映都係因為張柏芝個頭
大隻佬好睇到

反而覺得牛奶佬有少少鳩

我反而好鍾意牛奶佬
只要你跟住佢個flow,係會感受到一個好唔同嘅世界
就算有啲位以香港人嘅角度睇會覺得9,但係以佢嘅文化背景嚟睇其實唔係一個問題
至於Monica Bellucci,我覺得佢係有嗰種年紀開始大先會有嘅gracious
大隻佬好睇到

反而覺得牛奶佬有少少鳩

已經半個阿婆,不過唔少導演用得佢,
都當係自己幻想對象。

早兩年007已經覺得佢好老
點止幻想 今次仲要自導自演埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞