[HKIFF]第四十一屆香港國際電影節討論區(2)

626 回覆
10 Like 0 Dislike
紅海龜最尾女主捉住男主隻手做個跳舞姿勢果陣配樂既弦聲一野拮左落我個心到 好高汁

最好睇係佢唔濫情

我反而覺得中上,但係唔係超正
個故仔係咪唔駛諗得咁複雜?我覺得好有神話嘅風格
同埋今日睇實習小小姐嗰陣,有條中國人問問題
戲入面主角係唐餐館食飯
係咪代表套戲同中國有聯繫
同埋話自己睇套戲係想認識法國
但係點解入面冇名勝
同埋今日睇實習小小姐嗰陣,有條中國人問問題
戲入面主角係唐餐館食飯
係咪代表套戲同中國有聯繫
同埋話自己睇套戲係想認識法國
但係點解入面冇名勝

引起觀眾們強烈恥笑
有無手足睇完畢作虧心事
落車場戲好緊張
有無手足睇完畢作虧心事
落車場戲好緊張

我睇完
終於睇完卡洛斯
除左覺得長左少少 其實真係幾好睇
五個半鐘其實唔算好難頂

電視電影夾硬變做電影咁一次過播所以搞到好似好長咁

我頭先坐李焯桃隔離
一路睇戲一路換黑做筆記
好勁

好想聽佢瘋狂講國語
有無手足睇完畢作虧心事
落車場戲好緊張

我睇完

唔識欣賞套戲 睇完感覺唔係難睇,又唔係好睇
有無手足睇完畢作虧心事
落車場戲好緊張

套戲無起伏

但係你會細想當中含義
今日獵肉者鄙+報告老師怪怪怪物
全日都係文化中心 諗緊好唔好買埋東京夜空最深藍
今晚九把刀係咪會黎?
尋日睇左天體營, 整體普普通通。
臨尾覺得幾爛下,有D似漢尼卡式收場,但低手好多。
今晚九把刀係咪會黎?

獵肉者好撚卑鄙
今晚九把刀係咪會黎?

獵肉者好撚卑鄙

Spoor
今晚九把刀係咪會黎?

獵肉者好撚卑鄙

Spoor

Spoor
今日鬼魅時尚+四個夢者的交錯軌跡
今晚九把刀係咪會黎?

獵肉者好撚卑鄙

Spoor

Spoor

今日GC呢場鬼魅時尚會面取消左
今日GC呢場鬼魅時尚會面取消左

不過見到黃進同陳楚珩
有無手足睇完畢作虧心事
落車場戲好緊張

我睇完

還好啦,都係啲社會令人墜落既故事
大選舉人,好撚熱血呀
Personal Shopper幾好 覺得好過坐看雲起時
殺兄同樂日
有無手足睇完畢作虧心事
落車場戲好緊張

我睇完

睇完之後覺得片尾隻歌幾多聽,返到屋企google下,原來個歌詞同套戲都有關https://youtu.be/qDcCrdqqi_I
有無手足睇完畢作虧心事
落車場戲好緊張

我睇完

睇完之後覺得片尾隻歌幾聽,返到屋企google下,原來個歌詞同套戲都有關https://youtu.be/qDcCrdqqi_I

殺兄同樂日
殺兄同樂日

馬sir做咩po兩次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞