[HKIFF]第四十一屆香港國際電影節討論區(2)

626 回覆
10 Like 0 Dislike
今晚柏林之夜,龍先生、夢鹿、對倒情深
估唔到咁多人讚報告老師

miss咗要等到7月
估唔到咁多人讚報告老師

miss咗要等到7月

咁之前九把刀監制果幾套都
真係唯有等到7月
今晚柏林之夜,龍先生、夢鹿、對倒情深

夢鹿 放左飛

撞左 睇唔到
今晚睇Raw,但係之後場pickpocket就唔知睇唔睇好
剛剛fb見到有人話原來個投票要投返自己買左嗰場先得
唔知係咪唔可以all in同一套戲
開始尾聲

如果一定要投返自己嗰場,咁不如計入座率好過啦
可以all in,但因為"得票分數之計算方法為該電影之得票數目除以售出票數",而一念無明得一場藝術中心
但我覺得個獎最大問題係要投中得獎電影先可以抽獎,咁嘅話觀眾會傾向投大機會贏嘅多過投自己真心最鍾意嗰套
今日龍先生
今日龍先生

今年電影節第3套張震

我無聽過
T&C 只係講你的心水

如果一定要投返自己嗰場,咁不如計入座率好過啦
可以all in,但因為"得票分數之計算方法為該電影之得票數目除以售出票數",而一念無明得一場藝術中心
但我覺得個獎最大問題係要投中得獎電影先可以抽獎,咁嘅話觀眾會傾向投大機會贏嘅多過投自己真心最鍾意嗰套

無錯
我知要投返自己買左嗰場,但係上網睇討論邊套係自己心水點估到係呢套
"爬"手
對倒情深
慾望號妖獸

諗緊睇邊套好 係咪三套都無片商買
"爬"手
對倒情深
慾望號妖獸

扒手梗係無
不過遲d Cine Fan仲有一場

對倒情深同慾望號妖獸都無
"爬"手
對倒情深
慾望號妖獸

扒手梗係無

自膠
"爬"手
對倒情深
慾望號妖獸

扒手梗係無

自膠

對倒情深嘅剪接好精采

柏林最佳剪接
有冇人今晚奶血
有冇人今晚奶血

睇完走人,放棄pickpocket
"爬"手
對倒情深
慾望號妖獸

扒手梗係無

遲下要睇返楊德昌
有冇人今晚奶血

睇完走人,放棄pickpocket

Raw
龍先生 無諗過咁好睇 張震真係好型 結局諗起牯嶺街 同埋都幾感人
龍先生 無諗過咁好睇 張震真係好型 結局諗起牯嶺街 同埋都幾感人

第二日撞到黃進同陳楚珩 不過佢地無聽到Q&A就走左 同埋呢場都幾多學生睇

第二日撞到黃進同陳楚珩 不過佢地無聽到Q&A就走左 同埋呢場都幾多學生睇

見住D學生睇完要喺門口點咗名先走得
睇左工廠青年,三個鐘真係太長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞