如果有鬼佬對住你Ching Chong你會點?

225 回覆
9 Like 1 Dislike
有冇人覺得佢哋講係因為想睇你反應,如果幾十年冇人理佢哋,呢個字嘅使用率會徹底下降?

原理就似你見到五毛啲踩港post,分化post,洗版post,你會由佢沉,唔係去同佢鬥吠 令個post成日係水面
即刻show本bno出黎就得

下,人種歧視你攞本bno就改變到你既人種

重要係人面前拎本二等公民證出嚟

我見到個留言都想講 二等公民
有冇人覺得佢哋講係因為想睇你反應,如果幾十年冇人理佢哋,呢個字嘅使用率會徹底下降?

原理就似你見到五毛啲踩港post,分化post,洗版post,你會由佢沉,唔係去同佢鬥吠 令個post成日係水面

錯,佢地歧視基本上呢d野係由細到大都有
好似8,9歲嘅小朋友都會歧視你
劣根性嚟

劣根性嚟

班Rednecks根本由細到大都教佢地歧視人

劣根性嚟

班Rednecks根本由細到大都教佢地歧視人

所以話大愛條撚咩
試過打俄仔

巴打一直輸得好慘
我係英國
成撚日都Ching Ching chong
冇點嘅,咪做d野癲撚過佢,
佢自然就會驚,自然就走
初頭我都係講句屌你老母,
依加睇下咩人,高我兩個頭or道友樣都係屌你老母囉
但同我差唔多,如果仲矮過我,通常都埋去恐下佢

你地鍾意話我吹水就吹水啦
最撚憎做東亞病夫

會唔會扮成龍/李小龍 擺架式出嚟嚇下佢
Kung fu

扮Jacky Chan最正
唔明有乜好嬲

連登咩撚野事?
你係咪想講Bruce Lee?
但ching chong 邊到似廣東話

清倉大減價?

我意識係認為粵劇個d問題

可能係

點呀⋯⋯水平到底未呀?
去Google 下Ching Chong china man啦!
咁如果唔講ching chong
但係對住你手指拉眼皮
咁又點

Are you looking for trouble?

利申:做左幾年健身
但係對住你手指拉眼皮
咁又點

yes sir suck my fat cock u ching chong boy boy
係香港咪開佢

What's up ? You Ching Chong rice eating mother fucker

黑人嘅話就nigga咗先啦
白人點算求解

Chigga

http://m.miaopai.com/show/channel/QRQPOqlW3PRjXF0-53iRe03fHNbhP~KK?UniversalLinks=callback

雖然係中國人拍 但係真心推介比大家睇

唔好比鬼佬笑 歧視都唔知

好清晰
點解鬼佬咁中意挑釁人
不過除左chink同chinaman
其他我淨係覺得少少offended
段片都話好多中國人唔覺得被冒犯
其實係咪華人文化唔同 有代溝

Btw
我地平時隨口講鬼佬 架妹 賓妹
無意歧視人 只係慣左用
諗真啲都算係labeling嘅...
如果唔係嘻嘻哈哈對住對方咁講
係咪都ok
如果冇加粗口淨係Ching Chong Ling long
都幾好笑
可能廣東話唔似呢啲音 冇咩感覺
仲有寵寵寵 架妹呢啲都幾可愛下
呢啲terms感覺上都冇咩侮辱人嘅氣勢

聽講出自廣東話架喎

The origin of the phrase is not known with certainty. However, since syllables sounding like what an English speaker would pronounce as "ching" or "chong" are relatively common in Cantonese, the expression is likely an attempt to mock Chinese speech patterns.

扮泰文仲有feel

唔好沖出嚟柒啦
據講第一批移中国移民大部分係廣東人
而Ching Chong 句野都演化成對全Asian嘅恥笑詞

Btw 我之前對幾個韓妹韓仔朋友講左幾句寵寵寵私密噠之前比佢地屌

寵寵寵私密噠
係咩意思

私密噠係see mi da
黑人nigger
白人white trash
咁其他人呢?

墨西哥
菲律賓 泰國東南亞嗰啲點叫
真心求救

Taco
Slave
Ladyboy

成個亞洲係黃種都可以叫Ching Chong
你偏黑就已經係nigga 唔理你係非洲黑定點

咁印度人呢?
話佢地係Muslim? Terrorist?
黑人nigger
咁其他人呢?

墨西哥
真心求救

Taco
Slave
Ladyboy

咁印度人呢?

印度人點會Muslim
黑人nigger
咁其他人呢?

墨西哥
真心求救

Taco
Slave
Ladyboy

咁印度人呢?

印度人點會Muslim

乜歧視唔係用一碌鳩打一船人架咩
睇9gag見到啲人笑啡皮戴帽嘅人係bomber
黑人nigger
咁其他人呢?

墨西哥
真心求救

Taco
Slave
Ladyboy

咁印度人呢?

印度人點會Muslim

乜歧視唔係用一碌鳩打一船人架咩
睇9gag見到啲人笑啡皮戴帽嘅人係bomber

定係要分清楚南亞佬定中東佬
南亞佬就大嗌curry curry
中東就please don't kill me
但其實佢目的係想睇你嬲樣
你嬲豬咪即係正中下懷

掂行掂過最好 反正冇咩實際利益損失

阿q精神嘅極致
向德文人口嗌Heil Hitler
放學講數 跟手打交

以前high school 成日打
最撚憎鬼佬
放學講數 跟手打交

以前high school 成日打

1 on 1?
但係對住你手指拉眼皮
咁又點

yes sir suck my fat cock u ching chong boy boy

HAVE IT!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞