如果有鬼佬對住你Ching Chong你會點?

225 回覆
9 Like 1 Dislike
yes what's up asshole
diu nei lo mo
係香港咪開佢

What's up ? You Ching Chong rice eating mother fucker

黑人嘅話就nigga咗先啦
白人點算求解

Cracker
但ching chong 邊到似廣東話

咁人地聽落似啊嘛

咁人地聽落似啊嘛

韓國人都唔知寵寵寵邊忽似韓文架
如果冇加粗口淨係Ching Chong Ling long
都幾好笑
可能廣東話唔似呢啲音 冇咩感覺
仲有寵寵寵 架妹呢啲都幾可愛下
呢啲terms感覺上都冇咩侮辱人嘅氣勢

聽講出自廣東話架喎

The origin of the phrase is not known with certainty. However, since syllables sounding like what an English speaker would pronounce as "ching" or "chong" are relatively common in Cantonese, the expression is likely an attempt to mock Chinese speech patterns.

扮泰文仲有feel

唔好沖出嚟柒啦
據講第一批移中国移民大部分係廣東人
而Ching Chong 句野都演化成對全Asian嘅恥笑詞

Btw 我之前對幾個韓妹韓仔朋友講左幾句寵寵寵私密噠之前比佢地屌

寵寵寵私密噠
係咩意思
對鬼佬嘅歧視用語: White Trash
如果條頸紅紅地成個美國鄉下佬就red neck好似係

red neck唔關條頸事
係以前主要笑落後d果堆南方美國佬
無記錯應該係鄉下仔既意思

又學多一個字,
但順帶一提歧視罪。
你要留意佢地ching冇帶直接歧視,
就唔好戇居居講d直接歧視嘅字。

Ching都冇直接歧視 咁要咩字先有直接歧視

上面位巴打幾幸福 俾人歧視都唔覺

我真係笑撚左,呢d你告佢唔入
呢d就得啦
Fking Chinese
Fking Chick
Fking yellow monkey等等
我俾人歧視,d次數多到數唔晒
事關成日出夜街
可能 d 鬼佬都知道連登班 5p 儍鳩自己都 ching 來 ching 去

以為香港人聽到 ching 會覺得好親切
我係英國
成撚日都Ching Ching chong
冇點嘅,咪做d野癲撚過佢,
佢自然就會驚,自然就走
初頭我都係講句屌你老母,
依加睇下咩人,高我兩個頭or道友樣都係屌你老母囉
但同我差唔多,如果仲矮過我,通常都埋去恐下佢

你地鍾意話我吹水就吹水啦
最撚憎做東亞病夫

會唔會扮成龍/李小龍 擺架式出嚟嚇下佢
Kung fu

扮Jacky Chan最正
唔明有乜好嬲

睇嚟你打得呢句唔明有咩好嬲,
應該係同一般平時生活係香港嘅人覺得外國月亮特別圓個d一擔擔

清倉大減價?

清倉大減價?

我意識係認為粵劇個d問題

清倉大減價?

可能係

清倉大減價?

可能係

因為我地講粗口都冇Ching chong呢d音
同鬼佬打機老母無啦啦叫我 比班鬼佬聽到
係度猛咁ching chong
我突然勁大聲講「下? 屌你老母!
跟住成個痴線佬咁係度哈哈哈咁笑
班鬼佬呆左係度
過左陣有條鬼佬講左句wtf就無再ching chong
Wtf is ching chong man? We're not chinese, we don't speak mandarin
Wtf is ching chong man? We're not chinese, we don't speak mandarin

Ching Chong 汎指黃種人
鬼佬理得你係咪真係CHINESE
就算你係JAPS同KIMCHI 都係咁串鳩你啦
你咁答真係笑撚死人

清倉大減價?

The term "ching chong" is based on how Chinese supposedly sounds to English speakers who do not speak it.

你咁答真係笑撚死人

成撚日以為唔係大陸人就唔會俾人串,
唔通你額頭上面寫香港人三隻字咩
又咪一舊樣,你試下咁講囉,睇下佢笑你幾耐

你咁答真係笑撚死人

其實鬧番白人honky得唔得?

你咁答真係笑撚死人

咪同連登仔一碌尻打哂全部啡皮係南亞狗一樣
全世界都係咁歧視人架啦 人地要撚狗咁撚你你點講都冇用
有冇住外國嘅巴絲試過鄰居唔見左貓狗
比人懷疑係你食左
Yeah yeah yeah fuck off already
有冇住外國嘅巴絲試過鄰居唔見左貓狗
比人懷疑係你食左

下,樓主你試過

你咁答真係笑撚死人

咪同連登仔一碌尻打哂全部啡皮係南亞狗一樣
全世界都係咁歧視人架啦 人地要撚狗咁撚你你點講都冇用

咪撚臭係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞