港版國安法 可能唔係攬炒....

442 回覆
586 Like 261 Dislike
佢地轉緊向
但真係轉得好慢
同埋德國人唔鐘意trump
咁香港人仲等咩?起義啦
德意志隻鑊都唔知點收科啦
全世界有乜like美國
歐盟北約成員國
有錢 同非邊界國 不斷要求自己建軍(錢都畀唔足仲好意思出嚟講)
窮 邊界國 自己國家生命係美國度 唔通又like咩 畀足錢 但生命保障係人哋手上 你話畀我知你like唔like
不嬲美國係食硬你架啦 煲爆歐洲日本 但兩個地方唔會明反你 最少 佢唔係偷你嘢 同你講文字嘢 講文化先
527國歌法至少喺立法會通過 都話可以圍吓
今日國安法喺人大通過 你可以圍邊?
唔係話唔反抗 但你咁樣送頭完全冇意義 倒不如用vpn上twitter repost好過
德意志隻鑊都唔知點收科啦
全世界有乜like美國
歐盟北約成員國
有錢 同非邊界國 不斷要求自己建軍(錢都畀唔足仲好意思出嚟講)
窮 邊界國 自己國家生命係美國度 唔通又like咩 畀足錢 但生命保障係人哋手上 你話畀我知你like唔like
不嬲美國係食硬你架啦 煲爆歐洲日本 但兩個地方唔會明反你 最少 佢唔係偷你嘢 同你講文字嘢 講文化先
你睇樓主個Tone都知佢咩料啦
仲咁神心應佢
Agger
希望大家留意返
我都係笑下佢姐
國安法影響既係外資信心,有一把永遠在其頭上.

https://lihkg.com/thread/2026942/page/1

真係估唔到黃色經濟圈,本來只係一把刀仔(可能只係樹支).
竟然可以變核彈.
只要用國安法一講黃色經濟圈犯法.
就可以證明香自由經濟體系,完全玩完.

因為當個人消費意慾都話犯法既時候.
商人在港從商只要支持反共既政客,
甚至無出聲中共都隨時拉得.
當然中共一定話(黃色經濟圈)個別事件,
不過之後永遠有一把刀在佢地(商家)頭上.
不支持中共就可以斬落來.
香港經濟股市正式等收皮.(當然延後性,外資會慢慢走)
正式攬炒成功!!

留命不忘初心, 等終極機會.
美國唔係介意你立唔立23條
係介意你整啲嘢出嚟捐害佢利益

呢啲你咪諗多咗囉
你係咪2020年先訓醒?

由國際線開始 一直都有人去世界各地求幫手

美國人權法又唔當求援?

咁都叫做無做過野等人幫手 一直以黎都有人做緊wo
樓主
當美國好似佢一樣慌失失 低鳩能咁
波蘭親trump
佢地好想比多啲錢換美國增加駐軍
但可惜唔係民主國家
你真係訓左

一直以黎咩都無做?
老土啲講句
In +x we trust
美國其實唔care地方有冇民主 即使民主黨上場 冇要求地方民主 只要求有民權 對中共 對其他非民主地方講呢樣嘢 佢哋知民主咗唔代表向好 反而硬推地方民主會出事 有民主唔代表一啲文化問題唔存在 印度一樣有貪污 俄羅斯一樣一人一票都唔算係大家標準嘅民主 日本多次民主選出嚟得安倍再上場先穩定政局

邊界國講咗 北約邊界國好想北約keep住 因為建軍 冇美國肯出大錢 窮 小國隨時要大開支 你會唔會支持
富 同非邊界國想擺脫美國控制 但北約就係一個無形嘅線拉住佢哋 一斷 歐洲好易散
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞