港版國安法 可能唔係攬炒....

442 回覆
586 Like 261 Dislike
美國話立23條就做野,但而家係立國安法,唔係23條。而家係想比位美國下台。

如果立左國安法,但又唔取消香港關係法,
咁炒嘅只有香港人,而唔係攬炒
其實就算立咗23條你估真係會冧市走資咩得香港人同香港人攬住炒咋
而家係擺明比下台階對方
屌你會唔會摸屎忽就當非禮 揸下波仔就唔當非禮咁呀?
就係睇下trump會唔會落呢個台階
而家雜總比返個波trump
Pish
總之係玩撚完
end game
我都希望係咁
美國咁都唔做野,我一定屌9侵(係網上屌9佢)
下台階?國會都唔放過佢啦
其實人地美國係講國安法 只不過香港d媒體用番香港既講法(23條)
連個希望都無埋 人無希望 得2條路 一係從此沉淪
一厥不振 一係付出一切 all in
美國自己係香港都咁多利益
我都希望我估錯
係點樣得出中共比下台階美國佬既結論?
https://lihkg.com/thread/2026942/page/1

真係估唔到黃色經濟圈,本來只係一把刀仔(可能只係樹支).
竟然可以變核彈.
只要用國安法一講黃色經濟圈犯法.
就可以證明香自由經濟體系,完全玩完.

因為當個人消費意慾都話犯法既時候.
商人在港從商只要支持反共既政客,
甚至無出聲中共都隨時拉得.
當然中共一定話(黃色經濟圈)個別事件,
不過之後永遠有一把刀在佢地(商家)頭上.
不支持中共就可以斬落來.
香港經濟股市正式等收皮.(當然延後性,外資會慢慢走)
你真係當美國佬on9咩
咁都落搭美國準備亡國啦

香港hell=世界hell

真攬炒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞