港版國安法 可能唔係攬炒....

442 回覆
586 Like 261 Dislike
中共落order要全部銀行唔准㩒錢易啲,定係搵人上門抄你家容易啲?幾時都係有現錢係手穩陣啲
一check到不尋常拎外幣即搵黑警上門拉人, 有幾難?
戰狼洗撚外交
而家咁係算時代革命第一定第二章
佢哋知藍屍由兩班人組成 一班有啲錢
一班係零文化
但啲錢果班係上年紀收成期 但佢哋消費係向外 會買貴嘢 但唔買中国貨 由食到著
零文化果班 本身就係拎綜援 拎政府錢 零生產力 仲要社會貼佢生存 你睇吉野家就好例子 屌 十鳩幾蚊一個飯 咁柒多區有分店 都要執 你唔係望呢班人會洗錢佢哋身上呀

香港經濟內銷動力 好話唔好聽 黃色果班真係好強勁

藍屍其實好on9 見集會有一大堆 就覺得自己好多人同行 集會果班 支那運過嚟 有著數嚟 全部要錢 屌 咪呃鳩自己囉 你見到自發嘅 屌 緊緊多過限聚令架咋 自私自利係呢班人特點 不過本身佢哋文化唔高 一直會係社會最低果班

唔係食黃店當抗爭 係食黃店目的減少藍屍數目 搵藍屍錢 福利都要拎埋 等佢哋分薄 令政府財政出現壓力 向有錢人埋手
海洋公園你見到架啦 大半年咋 就玩爛咗啦
好多5毛都話立23條國安法,美國不會做野.
問題不是美國做不做野,而係個商家頭上有一把刀.
只要商家捐款侵侵,隨時可以拉人封店.

https://lihkg.com/thread/2026942/page/1

真係估唔到黃色經濟圈,本來只係一把刀仔(可能只係樹支).
竟然可以變核彈.
只要用國安法一講黃色經濟圈犯法.
就可以證明香自由經濟體系,完全玩完.

因為當個人消費意慾都話犯法既時候.
商人在港從商只要支持反共既政客,
甚至無出聲中共都隨時拉得.
當然中共一定話(黃色經濟圈)個別事件,
不過之後永遠有一把刀在佢地(商家)頭上.
不支持中共就可以斬落來.
香港經濟股市正式等收皮.(當然延後性,外資會慢慢走)
之前爆德意志同支共擕手友好行為
而家咩款
三民主義:
暴民
順民
移民
但而家美國咁樣邊有時間理香港 老共就係親而家好時機先加速
你知唔知全香港有幾多戶口,我當每個18歲以上既人得一個,我諗都幾百萬個?重要唔係一人得一個戶口,我一個人都3個戶口係咩資料都冇既情況下,要係幾百萬個戶口入面搵一個拎外幣既人
同埋咩叫唔尋常拎外幣,香港係金融中心,拎咩貨幣係我地自由,唔通好似賓賓姐姐係銀行拎外幣寄返鄉下又捉9佢?
再者,我叫你一炮過拎1百萬美金?唔識去櫃員機分批拎?
總結:唔好神化你既敵人,唔係你已經可以返屋企
都唔知有咩好屌
個個講都自己實岩咁
睇下美國做唔做野囉
唔做野 咪姐係樓主岩囉
開花就阻止到咩 依家係黨直接落order 同之前612完全唔同 除非喺北京開花囉
如果美國唔做嘢,咁以後香港人都自救多福
咁點? 524 527阻止到咩?
https://hk.usconsulate.gov/n-2020042901/

講到明係National security legislaton
你而家先知驚?
你都幾大撚穫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞