港版國安法 可能唔係攬炒....

442 回覆
586 Like 261 Dislike
贈劉仲敬既說話比你:
波蘭民族是怎樣建立起來的?這個細節太多我就略過了,簡單粗暴的說,它是在通常所謂的亡國的過程中間重新發現了自我。在滅亡的過程中它發現,原來有些人是跟我分享了共同的痛苦和共同的命運,另外一些人則跟我並不同舟共濟,只有跟我分享了共同的命運、走過同一條道路的,才是我們自己人。經過這樣的折騰以後,波蘭民族才會發明成功。
外交唔玩文字遊戲
你邊個平行時空過嚟
香港人可以做嘅都差唔多做晒 美國幾乎係唯一有力制衡嘅武器
pppp
出手係保唔住美資,因為一取消關係法就走唔到。
所以要保住利益係要比時間美資走晒,然後先取消關系法,唔係sharp cut
如果美國都吹中共唔漲
香港人何德何能
唔係目的達成咩
之後睇美國表演咪得
即係貿易戰 叫美商徹走支那咁 有緩衝期
點解Trump要退
而家佢想同中國開打咁濟
喂...謀事在人 成事在天 係咁架啦
蘇聯個時點樣虐鳩東歐洲 虐撚左幾十年
你唔係以為香港一年半年會解放到阿?
攬炒係要有決心 真係 if we burn you burn with us咁架
要作好最壞打算 然後繼續走

香港唔炒繼續咁被支那撚狗咁撚
其實同攬炒有乜分別姐?
arm ah.......我係老細既話我會覺得跟住D濕9指引就有錢賺,點解要走? It's worth to take the risk.........
所以而家就同我煲大佢
老實 好多行為 所謂自救 最終目的都係要引起美國注意支共政治壓迫
依家咁… 真係唔知香港人仲要做到咩地步 自救? 連立會行使權力都無能為力
打機上腦?
如果明刀明槍不計代價
你憑咩同共狗打?
你勇唔勇武同美國利益有咩關係?
咪on9 la, 美國佬邊有咁豬呀
放下負
咁保住利益係唔係都要出手先?
唔出手點保住利益?
如果支那見你縮 仲唔食住個勢斬鳩你外資回血咩?
咁係唔係點樣都要出手 唔係縮阿?

大佬阿 你支那玩附件三
美國都有其他策略架姐
美國唔係ON鳩架下嗎?
不如你講下立法會邊一日有權力過?
其實立左會有咩影響

港豬上
做曬?
二百萬人勇武試過未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞