[若水之夏] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (35)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike

Berwick狗也不屌 但鞋照著 蠟照打
我都有著 落雨岀去淋
感激
睇黎都係唔慳得
Belgian loafer 減價嘅話唔錯(唔係講緊八/九折咁少),喺屋企著幾日屌到鬆跟住攞返公司當拖鞋
重點係要著鬆d先好出街著
再加多一千幾百上DB (slippery slope)
Berwick 對 shell 馬patpat 會唔會好着啲?定一樣都係咁硬
其實無對比就無傷害 本身唔係特別覺berwick難著,但一試過alden/b&l 之後,就回不去了…
個面同其他shell差唔多都係硬
不過用JR底感覺好少少
無著過Berwick自己既皮底,不過同其他廠比例如Cheaney自家皮底感覺JR軟少少
之前有考慮過入呢對shell
係咩 我覺得berwick嘅shell冇韌性
d creasing好頂腳 頂唔順賣左
呢對幾錢?睇下同tassels減價時既cj 差幾多
應該4K左右
我都有對berwick loafer
千零蚊玩下個款都ok ge
我買大半個碼 著落又唔覺太辛苦
當然有錢上alden/cj梗係一步到位好d

Btw, 香港邊度有b&l? 想入手
哈哈 諗諗下做sales要見人其實做套好d 係值得既
係我姑寒姐

已經諗住上db啦 page 1 suit supply 再上已經係
不過呢個月都好忙
tassels 減價時cj 大概幾錢?
Sogo thankful week望過下around 4.5k
買左對Berwick, 後悔到
落雨粗著,但又刮爛腳

之後買對santoni 開心好多
前幾日落大雨拎返對BERWICK著、即係損腳,返屋企掉九左落垃圾房
巴打夠霸氣 你買咗邊個款?
好抵wo!係whisky 馬pat?
平時記得好似係6500 9折
如果搵vip 巴打幫手有多9折
有對calf 既tassel loafer,著左年半算係軟熟d,個楦形幾岩我腳,有keep住著
Suede loafers 無望清楚就覆左
oxford 有無減價?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞