[若水之夏] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (35)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
價錢睇料的,你用LP同Zegna恤衫料,四五千應該差不多。BTW,AC應該有LP同Zegna恤衫料的。
禮物嘅嘢,最緊要收嗰個啱心水啫!
個sales倒老細米
你要同quality,定同價位呀?
同quality都幾難搵喎,Sander咁上下?
唔怪之得佢去zegna 訂唔再去AC
不過我呢啲冇咁豪如果平啲想玩made to measure 唔使LP/zegna 料AC可唔可以做到2-3000蚊一件
同埋咁多位師兄覺得AC 個quality 點
平唔平得上Zegna/Brioni 呢啲嘅ready to wear

Btw 後生仔入到去AC比sales 撚我入其他牌子boutique 連睇Patek 都冇比人撚過
我通常都係短衫短褲入AC,再掃一掃身型,話一定要訂造啫
巴打應該氣場唔同

依家AC用Alumo/DJA應該係3000上下
我都係短褲短袖入AC、叫我買RTW話抵d
2-3000一件大把選擇, Quality我廿幾年顧客唔覺有問題,sales可能見你後生仔,以為你唔會捨得造.
最平千八左右依家買兩件有折
你指大把西裝鋪揀
幾吸引
好吸引 想整番幾件TM
其實AC係咪邊間舖都上下
我指二三千蚊件在AC有好多恤衫料揀
千八左右的是House fabric,佢地啲Oxford 唔錯
Prince better
Thank you ching. 你地去db 做,有無話prefer 咩布? vbc 應該係最平?
當然VBC應該係價錢最平
但係比多幾百一千應該會有好d既選擇
可以直接上去DB搵佢地傾下
岩岩早一個月整左4件7000咁上下(折左)
TM 同 ALUMO
各位大佬po下圖啦⋯⋯停止純文字討論由你我做起
今日著左Alumo oxfords
新衫圖
牛記出品
上身圖呢?
牛巴ig 出過
Corcos果件幾時上身
Vbc6k幾走唔甩吧?
好似6k頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞