[若水之夏] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (35)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
PREWEDDING禮服去邊度租好?
婚攝送果間唔掂...冇SIZE冇款...
屌.

MODE BY EDDIE TAM係咪藍扮中立?
買啦仲租
對自己好啲

Mode我未聽過sor
PREWEDDING邊有人買
BIG DAY先話度身.
新鞋落地一po
alden?
armoury有
好天貼下上腳圖
咁就自己估下碼算啦,做人莫太閪

心血來潮咁岩著deco跟機
我自己著nike US11, Adidas UB US11.5
Carmina Simpson (出名窄) 著UK10, 其他last 應該可以著UK9.5

利申: 僅供參考, 唔好信晒我
最好試穿下, 尤其是你對腳係立體既, 度長寬反映唔到你個instep岩唔岩對鞋
係呀
呢度巴打介紹horween馬好著啲
牛巴你新鞋會唔會有少少夾腳?
break-in哥陣我腳背近heel位會有少少痛, 其他位ok
恤衫 西褲有冇邊間推介
腳背近heel位?
不過聽聞A 記有自己tune 下個last
適合亞洲人 d
加上carmina d qc 都唔係特別好
係A 記度買又有serve 埋你
如果真係覺得唔想比就直接上官網買啦
利申我都唔係幾中意Mark 不過試完再上網買小小衰仔
圈圈位
巴打邊到入手?Feel good?
邊有人租Tux嫁
想問下如果打鞋頭鐵嘅話仲有冇得打鞋掌架?定係要上half sole嗰種
老老實實,唔係租完覺得唔對路再搵DB整,都唔會入坑

大把人租Tux啦,甚至律師都係咁租,唔係成日用既野唔會買呀
個last腳背唔夠高應該,著耐啲應該ok
我反而覺得禮服應該做一套傍身,著得禮服都重要場合,唔係重要場合先柒下柒下掛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞