[若水之夏] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (35)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
+1
落雨既都會照著但盡量唔著皮底
麂皮輕鬆粗著
alden 殘殘地先有味道
我都想知呢對既評價,作為入門同berwick/meermin/yanko 比較如何?
紅雨著Anthony Cleverley都無事

係晾完收個時出事
Last偏Dressy,手工好少少,價錢都反映左
搵d公仔面做補土
早排買左對berwick皮鞋,好似買錯碼,細左啲。著左個幾月都仲係好緊好迫腳,想問有無咩方法係可以撐大啲對鞋?有人介紹話可以用鞋撐撐大對啲,但邊到買到?

上網google過啲人又話用熱風筒吹又放對鞋入雪櫃咁...
搵有得補楦大,睇下得唔得,唔得都無乜計
慘,巴打對腳還健在否?體會到有幾痛苦
其實大都唔會大幾多,然後都係會著到痛
同我某一對Alden咁,撐極都係闊少少
跟住隻腳長重長左,完全著唔到
正解
你對腳成三字頭仲識變大呢樣野真係好勁
好灰,對Bolero好中意
對鞋著平日就已經頂唔順要換鞋 腳板仲痛到仆街
睇嚟berwick評價真係幾差 仲諗住平平哋又反對襯下衫 都唔明LH仲可以賣得咁好
就係因為平
Hello 想問下各位巴打
budget~4000HKD既話suitsupply係咪最好選擇?
因為矮撚得163 驚佢冇我碼
買左夾硬改完出黎個效果又會唔岩比例咁
話晒都係做生意唔拆人台啦。但係有得揀多次,我會比左少少錢直上alden 9901,berwick真係太硬
老實講 千靚蚊冇得要求更多 又要手工好又要楦形靚又要皮料正更要價錢平 唔得咁架波靚仔高大有錢仲要係你老公

其實佢d unlined loafer 唔差 粗著一流 亂踢唔心痛 落雨也不怕 個底做得硬 接受到還好

附圖一張 只供參考

最多比你地話我係打手
三度發育
依家落雨天落馬屎忽皮出街真係驚到瀨屎... 由其是對鞋乾左之後出晒啲一粒粒疹 又難整走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞