[若水之夏] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (35)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
竟然
咁都係睇返cj or 呢個post提開嗰d算?
你上網search下啲著過既圖
都唔係好關事,雖然做工同皮唔算同價錢頂級,但都算勉強叫交到貨。但佢既抄襲史同吹捧自己既手法,會令我覺得著左佢既鞋就好似著緊莆田奈克咁。
你扁平足,導致你個鞋嘅開口咬開晒,同埋對鞋本身應該係blake或者係癡膠底。

皮我費事屌啦,做工都唔屌架喇,但去得實體店買個fit咁樣都可以叫你埋單,我都只可以講句你俾sogo d姐姐水鳩左。(定其實個sales係靚女?靚女就無計啦原諒佢)
Btw唔係個個爆口case都係扁平足,但如果內側足弓前半開始一直伸延到腳掌有一條大摺痕,再加上鞋口爆口的話,扁平足就八九不離十,剩低果一成兩成可能性則是腳掌中段過肥超出對鞋本身鞋腰預設,不過再講就太深,不了。
師兄好勁,我真係扁平足呀😂應該邊到買鞋有無推介
八折左$2600
Sales 男人來😂
Brooks Brothers唔知有無平野執下
前幾日行過門市,啲lapel好窄,衫身有啲短
網上有Clerance,香港點平都唔會夠美國平
brooks brother唔夠修身
想買對新皮鞋返工,2k左右有咩介紹
有冇巴打喺英國造過Bespoke
筆直£800 有冇推介
最近入手、多謝之前巴打推薦,好滿意

frank clegg?
係啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞