高質電器傢俬傢俱討論(4)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
想問一下各位巴打,今日出去睇廚房鋅盆,睇中左個闊 580mm X 深420mm 的台下鋅盆,但師傅話我個石英石枱的深度唔夠,要預深 390mm 的鋅盆。想問一下,石英枱要深過鋅盆外圍幾多先夠呢?
呢個佢個catalog 都有,可以去Panasonic 官網睇睇
旋風唔彈水
正好多
用緊平野sw766
絕對可以 如果夠錢

如果1.5匹冇冇其他品牌值得揀?我見三菱PAH 齋機都成10K
三菱重工35zs-s
東芝 13j2kv
美的 12hrf8a
有冇人有高汁按摩椅推介
同問
一係樂聲,一係稻田!
稻田3a made in jp

利申用緊樂聲
漏水O個單係房協起樓個顧問自己搞錯野,
冷暖機但冇裝散熱去水喉。

但珍記口碑麻麻都係事實。
不過傳統窗分係得開利、珍寶、Pana 同 Rasonic
係得珍寶有出變頻。

燈呢家野平有平買、貴有貴買。
自己睇 budget 做人。
itsu
唔知咩型號 入舖頭講最高spec 有得按前臂 手掌,爽到
discount完2萬幾
試過曬osim 全部型號,全部垃圾
不過按摩椅睇人,要自己去試先
ItSu 聲稱係香港野?但感覺好大陸

Family 就日本牌日本造 果時試過部3s, 好正,3萬左右,有個拉筋more,得佢有
但個remote 好old school

樂聲就日本牌大陸做,售後最好,試過叫師傅上黎set野都好快安排到
我果時買折實24000,舊款ma70黎,都幾大座

Osim就新加坡牌子,得個貴字,都係大陸做

Oto就馬來西亞牌子,售後頂級垃圾,無人想跟野,買個小型按摩器,換幾次都係有問題,永不錄用

Maxcare完全唔識無試過
唔該巴打,我無咁專業了解按摩椅,本身無留意開,只係自己試覺得好同discount完價錢唔錯
高質外國進口窗簾係咪好貴
2房1廳要幾多錢到
我自己慣左買野前會試過晒同價位/類似產品先再買

當然我都係幾年前買按摩椅啦
所以都好耐無update到

但按摩椅又唔會成日更新
我見稻田同樂聲都仲係賣緊果d型號
有QC同無QC
仲有另一樣係有咩壞時可以去舖頭/代理搵人跟進
簡單啲嚟講係行貨同無QC嘅水貨去比較
始終係帶電嘅嘢,我寧願俾多啲錢買個安心

你話雜物傢俬呢啲唔會爆炸唔會死人嘅嘢,都大可以去淘寶尋下寶
但係如果你唔想煩,又有人上門度尺送貨安裝,咪唯有俾錢人賺囉
唔係講緊一千幾百O個 D

已book mark
你應該叫C FU答你
一係個櫃做深D (即件石要做長過個櫃)
早排大裝修我買左台下石Sink盆, 裝埋石英石都有呢D 問題
最後造深少少就解決
前反正常都要預兩/三吋 (印象中)
同埋 "闊 580mm X 深420mm" 講緊見面位定個內盆個Size 先
正常有兩個尺寸睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞