高質電器傢俬傢俱討論(4)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
如果搭左棚叫佢改埋個氣喉出去出面啦
條喉日久失修起碼唔會室內漏氣
Hue Bulb 有分 ZigBee 同 BT 版, 後者可以唔駛用 bridge, 不過唔用 bridge 會少好多功能如 smart home platform integration

其它 Hue 產品只有 Zigbee

Hue bulb 有分 ambulance 變色同 white 黄白光 only, 唔需要變色可以㨂後者

智能燈既好處係可以 link 去 smart home platform 做到唔同既場景變化
Hue bulb 有分 ambulance white & color 變色同 ambulance white 黄白光 only
我 prefer 廳房用 LightStrip, 廁所鏡櫃等就用 Memuru Lightbar, 前者有變色,後者得黃白光

LightStrip 要預蘇頭插火牛,每個火牛最多拖 10m

Memuru Lightbar + smart control gear 直接駁電, 每個 control gear 最多拖 210w / 15 支
最好可以連埋煲 鑊都放到
咁60cm會鬆動啲 拆咗上層個架嚟擺煲

鑊就好難講擺唔擺得落 就算擺到 都可能會阻住出水口洗唔乾淨
以上我係跟Hue 既規格講,其他 LED strip 當然唔同
大金420變頻分體係馬拉機仲買咗添
我未買啊。今日出去行咗轉,通常啲舖都介紹toto945,有個師傅就話American standard tf2630-nsc 都啱。價錢折實兩個都可以低過3000toto 仲有940/920 都啱,你可以去旺角望望先
想問吓分體式三菱 PAH / WG / YK系列買唔買得過?
點解要換?今日無師傅提到添
920 貴千幾二千,唔知個旋風式係咪真係嚴好,如果Toto 我945 算

不過as 嗰個啲人話沖得乾淨,可能會考慮佢
有冇話枱椅 梳化床 床褥枕頭介紹
同問
我都訂咗920
咁睇好似長咗少少?
咁我可能用AS 算,btw 我又有聽人講過個深度有得adjust, 真係要等經驗人士share 先知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞