高質電器傢俬傢俱討論(4)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
我諗住買西門子iq500 8洗5乾
LG我怕中伏
就係睇中lg 二合一有埋獨立蒸氣個隻
橫者平啲金章二合一蒸氣機 泰國做
乾唔乾得透
想知洗加乾要幾耐? 乾得透唔透?
有冇縮水?
唔敢用2合1 有幾位朋友用2合1 都好快壞機
但要有返咁上下距離畀佢做天花聲反射,同埋最好加返隻subwoofer
https://www.amazon.de/gp/product/B01MG2DESU/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1
睇中呢套hansgrohe, 折實港幣$2000左右
有冇巴打買過
有冇咩要留意?
選項果度知佢好似有慳水頭揀 同埋浴缸水喉位
不過我就無乜用,唔會揀
係咪用恆溫爐驚唔驚同個恆溫頭撞
708同718,除咗顏色,有咩分別?
我都睇岩呢款,但佢個恆溫掣得揀花灑同雨淋出水,如果想要埋出水龍頭知唔知要配邊款恆溫掣?
師兄好有心
好似無分別
未知呀, 不過我買果度
係用石油氣架(中央石油氣)
會唔會有分別呢?
岩岩google 過
新款熱水爐好似都係恆溫既多
即係我係咪唔需要揀恆溫頭?
反而買番條link 入面既 with single handle mixer 仲好呢?
完全唔熟, 睇下有冇巴打解答
Ambeo, Sonos arc
我都考慮緊依套,樣就覺得恆溫頭個款靚d但有人話爐又恆溫,再加恆温頭如果水壓唔夠會起唔到爐諗緊搏唔搏
雪櫃係咪日立性價比最高 3門
MIJ果d就應該係
我用緊呢款龍頭+煤氣恒溫,冇水壓唔夠嘅問題
花灑係呢款
https://www.amazon.de/hansgrohe-Croma-Handbrause-Strahlarten-chrom/dp/B001M9IUH8
如果新款電視有HDMI 2.1, 配sonos arc其實ok的, 但舊電視配arc就浪費左d
但其實有煤氣恆溫就無需恆溫頭?作用係咪不大?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞