高質電器傢俬傢俱討論(4)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
啱啱見到Samsung出咗新一代嘅無風分體式冷氣,大家點睇?🙏🏻

定係都係買返日立或者大金?🙇🏻
煤氣乾?原因係咩,我見好平 三四千。TGC幫安裝埋
冷氣無風感我覺得會焗,暖氣就好
其實你地唔鐘意用煤氣乾衣機?
我自己用緊,機價又平
乾洗2合1機價貴d,tgc煤氣乾先三千幾,其實唔差好多錢
始終2合1相對容易壞d
同埋煤氣乾乾得快
每次成本唔高
係呀,比較返老豆老母用煤氣乾
乾完d衫褲有種陽光曬過嗰種乾爽感覺
所以有d後悔買咗乾洗2合1
下 但電陶唔係咩用具都得咩 我都係貪佢呢樣
個人覺得始終冇咁好,
唔通電水煲煲水都開抽油煙機咩..
請問有冇黃既傢私舖
嚟緊搬屋
除咗床
咩都要買過
煲水用電熱水煲方便過電磁爐/明火
香港賣緊既 家私99% 都係大陸造
而且d 款好多都好柒下
唔通都係幫襯ikea算
比人屌都要講, 淘寶家私d design屌打好多家私鋪同埋ikea
有無人用過onkyo ls7200 soundbar?
用緊
有幾個問題
1. 旋渦式沖水個陣 有機會有飛水情況
2. 力就夠, 但偶有便便漬(可能自己腸胃一般)
3. 原裝toto配件是垃圾...易壞
Thanks 巴打

1. D 人又話旋渦式好過直沖式,冇咁易飛水
2. 我見佢話個面唔痴漬..

我諗住買佢配pansonic 個 DL-RJ60板,咁可能又要諗諗
如果電磁爐對出就係窗同上面係抽氣扇,係咪可以唔裝抽油煙機?
sketchup開返個免費account自己畫,睇youtube學好快上手,之後搵公司做,我全屋d櫃都係咁整
一部好既抽油煙機效果會好過抽氣扇
煤氣乾一機衫要幾耐
Balmuda啲電器係咪賣樣多?
除左個toaster同風扇好評如潮外
其他個啲我睇日網好似麻麻地
尤其係個空氣清新機
樣真係我見過最靚 但review好低分
黎緊出個speaker又係好鬼靚
諗緊買唔買
現在森林仲寄唔寄香港?星盆同電制插座係香港買好貴
仲有後生會開個爐煲水㗎咩?我屋企都無煲十年以上
你隻窗會唔會打開先?如果會打開的話都ok嘅
但如果你唔會打開,就要裝抽氣扇
因為你唔係下下都需要用到抽油煙機
全部玩實木囉,有錢嘅話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞