高質電器傢俬傢俱討論(4)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
發覺去到第4個post,都無人講過燈飾
有無巴士有啲靚燈同風扇燈介紹?

我見依家最出名嘅係Doshisha同Anemoi,有無巴打有用過?
想買philips風扇燈 有無人用緊
好似幾平,千幾蚊就有
連登fresh grad 50k,大把有錢人
珍寶窗分機咩事?
我窗台細, 用唔到420, 只可用珍寶窗分
有QC已經差好遠...正如我喺日本買個日文包裝made in支那嘅口罩,同喺香港藥房買個殘體字包裝嘅支那口罩都有分別
燈真係好多選擇, 可以去灣仔同跑馬地睇睇

我屋企由 IKEA 去到意大利造既玻璃吊燈都有
我玩開智能家居, 燈帶、燈嘈、盒仔燈、筒燈等全屋用 Hue
我見過又漏水又成

果個post too long to read
我無追晒
但你可能入去睇
好似叫咩 警世 咪撚用樂聲窗口冷暖之類
入面好似係純冷氣討論
我好耐之前上過大陸睇
大陸賣Philips 同Panasonic led燈係同香港賣一9樣
我係香港睇樂聲燈,個搖控一樣係簡體字
用緊西門子嘅座地式 洗得好乾淨無投訴 我估嵌入式內膽同座地式應該唔差得遠?
貨源一樣....所以
完全一樣?
咁淘寶買

我對比過
西門子有兩款有三層架 平啲嗰款
其實我都係第一次買 亦搵唔到好多資料 所以都係膽搏膽買

講多少少 洗係夠乾淨 但都會有啲倒汗水 聽過人哋落埋亮碟劑(有快乾作用)會好啲
座地/嵌入式都要 同洗衣機一樣 枱面式就唔清楚了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞