高質電器傢俬傢俱討論(4)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
佢都有2隻後置
又要搵多2個電位比佢走線同擺
唔該巴打
咁樣我研究下先,不過想問埋既係
onkyo 支唔支緩 netflix d咩dolby arc 之類

我雖然對呢d 軟件嘢唔熟,但係硬係覺得宜家唔整,遲d 都係會想整

麻煩曬巴打先
要睇你買邊隻

同埋你裝修時因會唔會預走線呀
又會唔會預到有後置喇叭位咁
同埋又要睇你budget

因為之前巴打講一套入門5.1 齊晒野
可能講緊6千蚊

但你買套5.1 sound bar 可能要8千
仲要無咁多野玩
始終我覺得soundbar點都唔夠實在喇叭靚聲

真係好睇你自己

我自己心情就係
因為唔想太多野
唔想太多喇叭個廳,又要諗位放,又要搵電制位
所以買套soundbar 系統
Subwoofer + soundbar
但我都想有部amp,可以多幾個hdmi出線
所以我果時簡左onkyo ls7200

我條sound bar有Dolby atoms同eArc
只要聲源有都出到
但係佢只出到3.1.2
我買果時唔多選題
所以要你自己取捨
巴打真係好多謝你,感激之情一言難盡
好好既參考
買套正常s7800都係5千左右
平好多
傾吓計姐
不過音響真係會變無底深淵.....
我係超入門級

我同事玩緊套野過十萬....買條線都可以過千...
所以玩音響真係會玩窮人

我都係買番條濕9 soundbar算...
其實我又好坦白咁講吖,頭先上網望左少少,睇法同你一樣
只係見到好多配件,本身都知音響係真係好貴
所以一開始都係見soundbar 最多加兩舊嘢
好似唔會話貴到咩地步
我決定唔糾結加入soundbar大家庭
最貴果條都應該係Yamaha 5600另加subwoofer 姐
應該萬6-7搞掂
但都真心大條同唔靚仔
Q90r算幾靚仔
q90r 其實係希望同部電視q80r 配合度高d 唔洗搞太多嘢setting 等等(其實有無關係?)
座枱唔掛牆? 反正都係整點解電視唔掛埋牆,慳位好多,多個枱面用
電視掛吖 房黎,闊度問題
其實最平s3810去到3000蚊鬆啲有交易,每條聲去到150w, 已經贏好多5千蚊嘅soundbar

ls7200係好野嚟,幾千蚊soundbar好少有hdmi 1 out 4 in
仲唔掂 Panasonic啲低階洗衣機有眼你睇
買呢啲淨係德國製造可以買 其他都唔係考慮
依家買電視會唔會包埋掛牆架?定自己另外買會比較好?
明白,師兄請問有冇咩牌子介紹?🙏🏻
屋企用緊日立,但係有時半夜會無端端好大聲澎一聲🙈
Soundbar其實我覺得優勝在簡單易set
易set係指放係電視下就得唔使又要整咁多個喇叭

係呀,我讚同out 4好緊要
我out左PS4, nowtv同埋xbox都仲有位剩
我覺得自己出去買好d
除非你要買Samsung 定lg果隻超薄架

我果時買左sony原裝架連裝,比左850蚊掛部65吋
仲要唔係活動架,因為sony無出

我房搵裝修師傅整埋鑽幾個孔掛部50吋....一個70蚊
一個150蚊.....仲要有得拉左拉右
又可以上下郁......
日系多門雪櫃 三菱/樂聲 三門三菱 或韓國貨都ok
謝謝巴打🙌🏻
呢啲電視架電腦Mon 架邊度買先平?我住嗰區好似全部又貴又厚
想請教有無人畀到意見以下幾樣野?

1. 雪櫃如果會突出左牆邊大約10cm,會整窄左走廊位,咁大家會唔會轉再薄細容量?定係由佢?
2. 廚房水龍頭同浴室會唔會同款?我見好多出面套裝(K、R、G牌)都係唔計星盤水龍頭,大家會唔會額外加配?
3. 廚房調味架果類有無乜野推介?
4. 射燈有無邊款係LED智能?
5. 浴室有無邊個牌子既用品架可以推介?
6. Lockly電子門鎖有無人用過?好唔好?
唔該晒
深水埗好多

但要格價
同深水埗個價格都可以差好遠

我果時買大陸野nb
因為真唔知邊度有更好選擇(除左原裝架)
好,唔該晒,遲啲出去望或者搵師傅介紹下先。我估佢地都可能識唔少source
1. 如果唔會撞到會由佢,但好易撞就會轉
2. 正路唔會同款,因為洗碗果隻通常高身好多,方便你洗煲果d,你最多買同系列唔會買同款
3.我自己用平野ikea,夠簡潔
6. 警世! 我相信唔係yale就咩都好!咪撚買Yale, 一定用到燥!
nb算係最出名而又最合理價格
你出去睇之前可以上price.com格定價
因為我之前買真係可以同一款 頭鋪賣78,尾鋪賣238
頭鋪賣348,尾鋪 賣228
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞