有冇人試過生風癩生到咁(有圖)

515 回覆
75 Like 11 Dislike
即係唔係上面個隻?你重有無相係到啊,風癩真係困擾左我成半年啦
同你差唔多,每過幾年夏天就有機會發,講緊係晚晚生咁,我多數果排食返清淡d,少鹽少油少牛羊少海鮮咁,有時可能食下中藥,慢慢就會好
我試過一次,全身都出,手腳同面反而無, 睇急症話我係敏感, 俾左藥我搽,但係無咩作用,晚晚痕到訓唔到,持續左幾日,個人差唔多崩潰,後尾同事介紹左個皮膚科醫生,睇完,佢話政府果d藥太輕,無乜佢用,佢俾d勁d既,不過d藥都係治標唔治本,一定要搞清個源頭先得, 搽左佢d藥真係無痕, 個原因我諗應該係公司隔離拆樓,搞到我敏感

PS:呢個皮膚科醫生係長沙灣(不過近排聽講佢診所有姑娘中招)
真係煩死
有冇藥物敏感
我返到去影俾你啊 我都未斷 但有好轉
有冇人同我一樣有人工蕁麻疹,基本上用力少少接觸皮膚就會出https://tw.youcard.yahoo.com/cardstack/6c332600-4ea2-11e8-a15f-b79bafe9627e
由細就有,愈大愈嚴重,2-3日發一次
食抗組織胺 個一日就唔會再發
n年前試過
每日一到夜晚全新都係風癩好痕過咗幾個月
冇食藥
冇睇醫生
突然好返
有,睇私家
維持左一年 戒口戒左年半斷尾
重等緊你絲打
唔敢長期食藥 驚唔食大爆發

我係做過過敏測試之後嗰間診所推介俾我
我試緊 但有好轉嘅,我戒口戒得唔好
你可以去Prance Medical(九龍彌敦道)
試買一樽試下,希望幫到你
想問下過敏test係要幾錢架?
唔該曬絲打,你做完過敏源TEST 有用嗎?

我星期6又睇左大圍既醫生,食兩星期藥,食完先試你個隻
我test唔出,所以無乜用但隻藥就ok ge
eh 我食左護肝素之後好左7788
有冇圖呀?
x哥watsons有
佢有好多款呀
有隻寫住德國 係capsule黎 每日食兩粒
留定個名
有冇圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞