有冇人試過生風癩生到咁(有圖)

515 回覆
75 Like 11 Dislike
巴打去邊間涼茶鋪
粉嶺嗰間華洲涼茶
見其他地區都好似有 但係就唔知係同名定真係分店
個陣都係膽粗粗行過去問d阿姨生風癩飲咩好
keep住隔幾日飲一次 飲左大約2-3星期就無起過lu
題外話 我之前睇專科佢俾左d藥我食
係就係會無咁痕 但係暴肥左成10kg
(我係長期keep住運動既人 就算重左 正常都唔會咁誇張
所以的起心肝停藥
停藥頭個兩星期真係超級辛苦 d風癩係會嚴重到d關節位腫埋屈唔到 又痕到訓唔到
依家大約一個月無起過風爛( 其實間唔中都有少少 不過唔係太痕 好快散
覺得自己來回地獄又折返人間
普通科但係出名有醫德嘅老醫生。
查過啲藥名都係一般蕁麻疹嘅藥
我估免疫系統問題,我食完1,2日藥冇好轉緊張得滯返去睇
佢就叫我定啲都冇同我改藥
我食到4,5日左右就冇再發慢慢退啦
之後再配多2,3日藥看門口
四月中開始生風癩(以前無),日日出,痕到想死。日日要靠抗敏感藥,睇左一次西醫,3次中醫都無咩效果勁灰心。每日24小時由面到腳,出完呢到出個到,超級困擾。之後上網瘋狂搵資料,點樣先可以斷尾,唔想食一世抗組織胺藥,見到有人食益生菌好番,拿拿林試下,暫時食左3日,好有效果,無再出風癩,同時亦無食西藥,暫時未知係唔係巧合,不過會keep住食,睇下情況如何~
好撚痕啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊
又細生到大既表示好撚辛苦
以前多數俾蚊咬之後起 到宜家係無啦啦起 屌 一開頭食類固醇藥好快冇事 可能食一日藥已經搞掂
之後f5開始keep住基本每年總有一個月會係咁起 要係咁睇醫生 食晒個次啲藥之後未好要繼續睇 之後開始誇張到每達都勁大 講緊可能成個腳背咁大 老母緊張到凌晨都要帶我去醫院打枝針 到今日我又起緊但打針都冇用
明明以前一枝針唔洗半個鐘即刻散晒 宜家係打完都唔散
有時真係覺得自己好撚煩又好撚廢 好似比到好多麻煩屋企人咁 一起就keep住成個月帶我睇醫生 心痛屋企人
btw有冇ching知其實係咪打得多針/食藥係會開始免疫冇作用 事關我真係覺得自己越黎越嚴重 次次都食足三星期藥先好
癥狀治療即係點...?求指教
想問你啲風癩係咪紅色一粒粒 一達達咁
視乎大唔大達
多數初起紅色一忽忽
r耐左就開始腫起變偏白色 好似蚊爛咁
係啊我係咁
請問你而家情況點?斷到尾?
我暫時半個月都無再出啦!
初初食益生菌會間唔中出下,但係都自己退得好快。
食益生菌後瀉左3次,每瀉一次,個風癩情況就再好d,到到依加真係無問題啦(半個月無再出無再食西藥)我諗我真係腸唔好,所以搞到之前全身出。

我諗可能係抵抗力差左掛~
等我都試下先
想問你係買邊隻益生菌?
我食韓國個隻 腸大X 益生菌,希望你都有好效果啦~
希望啊 多謝你
樓主有update嗎?

HELLO 巴打係呢隻嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞