有冇人試過生風癩生到咁(有圖)

515 回覆
75 Like 11 Dislike
自己判斷啦
唔太似風疹,試下睇中醫。
我日日出 出足三年 日日食敏感藥有幾次試過飲少少酒 眼同嘴都腫 要入醫院打針
睇皮膚專科醫生先,你book果陣話urgent 應該會盡量比期你,唔係有排等
但唔建議睇李祖X 平就平,但睇佢你唔會斷到尾
岩岩上面有個師兄介紹旺角果間都OK
Agger
可能天氣都有影響
呢幾日熱到仆街 我就痕到仆街 最撚憎夏天 一到夏天濕疹就控制唔到
講漏左 唔知你想唔想試 想試唔好亂買粉葛粉
試過嚴重過你
去緊旅行 突然黎料
啲手腳初初好似你咁
後尾腫到變豬蹄咁
畀同行友人笑我成隻叮噹咁
食咗啲抗敏藥 初初都冇乜效
過多一個星期咗右都自己散
但因為係去法國 所以成日忍唔到口叫酒飲
撞埋啲藥力度會暈到想死
好憨鳩
之前有段時間壓力大都試過成身都係 沖涼個陣停淋浴露剩沖水同抖下 過一排就慢慢退咗
好細個生過 無你咁大撻 仲有啲突起 仲要識位移
打左枝針 唔吹風 瞓一晚無退曬 供參考
細個都生過 同你情況差唔多
都係等佢自己好
皮膚病真係好撚on9,痕到仆街訓又訓唔到,訓著都會痕醒,睇醫生又睇唔好,但係又唔會死
睇中醫
開冷氣 吹風越吹越想R R完仲未痕
去診所打枝針冇事
之前痕到沖涼R痕搽cream冰敷都冇用 好辛苦
細個都出過一次 見完醫生食完藥幾個鐘內就冇事
但隻藥藥力太勁搞到我食完暈咗喺街
有 試過成隻腳都係
我之前都試過生到全身紅晒,私家醫生話可能係傳染性白血球單核增多症,呢隻病食咗抗生素就會出紅疹,但症狀同急性扁桃腺炎差唔多。我嗰陣都入咗公立醫院嘅隔離病房住咗一個星期
去私家打支針,2個鐘內就散,政府就兩星期慢慢靠自己免疫力好
唔算好嚴重
再紅/黑 同再腫起好大舊又痕痛就要去睇急症
我之前都出過風瘌,比樓主仲嚴重,係因為熱/曬/流汗,搞到我成年無咩點出街睇過皮膚科名醫、中醫都係治標不治本生左成3年幾,之後無一開頭咁嚴重。最後身體有其他問題就去左跑步,竟然慢慢好番,可能慢慢build up對熱既tolerance以毒攻毒
另外以前焗風癩 拎多D被去焗一身汗出黎
我細個時試過
試過 如果好痕就用冰敷
正常一個星期到退晒
仲係冇好過就去驗尿
細個生風癩 一時退一時發
以為飲食 遺傳 咁岩
照完腸鏡 大腸癌末期 貧血 擴散
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞