有冇人試過生風癩生到咁(有圖)

515 回覆
75 Like 11 Dislike
之前試過,全身都有,但打左針,第2日即好
我都揾唔到致敏源係咩
我試過一唔食野就會冇事,一食返野就會有事,但係都係唔知咩出事
你愈r就愈大範圍
以前都試過 免疫力差啲轉季就會起
真係唔好吹風
我第一次生係食左半個月中藥 中醫話我體內有風
不過佢講前我咁啱試過飲左啲薑茶(驅風)係真係好左好多
風癱係一粒粒腫起黎好似俾蚊咬咁,你越r佢會越大粒,過幾個鐘到一日會自動冇左,之後再生你應該唔係風癱
我飲咗酒第二日都會咁
醫生嘅解釋同我個人經驗都覺得唔會 但我食開隻藥都有用, 食完1-2日內會退, 每日食, 食一排然後停, 就會好耐都唔出, 例如我食左一個月, 之後可能2-3個月都冇事
以前都試過無啦啦生呢d係隻腳度
醫返好之後留低好多紅印退唔到
而家隻腳一熱d印就勁紅,搞到隻腳望落一撻撻咁
如果我用力掃紅色一達達個d位
佢會變返做膚色 但有個「哄」係到

濕疹都會咁?
睇到樓主咁樣真係好慘 不如你快啲睇醫生啦
你信唔信我個偏方都奶 見到你咁樣真係好辛苦
濕疹有好多種架
去查下邊隻會增強免疫力
我食左一兩個月就冇再出
我想知啊
任何有用既資訊我都岩
thanks
認真,試下純茶樹油。
有無發燒?

我早幾年都試過一次,發燒,然後由頸開始出紅點,到身體、手,前後一星期左右先慢慢退,我估係免疫力系統出問題。
我而家係咁點先可以好
而家又熱又焗然後物理壓力都令到我係咁生 點算唔知樓上裝修灰塵有冇關係
多數都係因為壓力同敏感,如果係敏感嘅對要去除致敏原,好難搞 我自己就出左一個月左右,生幾個鐘就好返,之後又再生過,夜晚先最嚴重。我冇睇醫生,因為search過話睇醫生都只係開藥止痕,治唔到標。我呢幾日開始自己戒緊七大致敏,原睇下會唔會有冇改善。

亦有d人會無啦啦出一次半次之後就冇事,如果之後冇再出嘅話我諗唔洗理。
冇燒呀 我都唔知係濕疹定風癩
上網睇睇下又覺得自己似藥物敏感
又似咩蕁痲疹性血管炎
要等到星期六睇專科至斷到症
我最唔希望係濕疹
今日出街又熱辣辣,然後就喺唔同地方到生咗返到屋企就越出越多,唔同有箍實嘅位都生,頸又有,勁煩想喊。我有睇醫生,就咁開類固醇藥膏同埋敏感藥都無用
我舊年又係呢個時候 手 肚 發到好似咁
最後睇醫生話係後天濕疹
我都係好易流汗 我懷疑我成日唔抹汗搞到皮膚細菌感染
同埋以前1有地方痕就會搽藥膏(以前唔知有類固醇反彈呢樣野)
巴打個醫生仲要開口服類固醇比你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞