有冇人試過生風癩生到咁(有圖)

515 回覆
75 Like 11 Dislike
有,勁過你
最後生到啲紅色痴埋晒完全見唔到正常皮膚
有啲位已經紅緊仲想生多浸再厚啲
Keep住食藥揸藥膏4-5日,放鬆心情
就慢慢好返
幾年前試過一次突然生風癩 情況同你差唔多 全身手腳都好多大紅印同勁痕 但都要唔R 大約持續咗三四日就慢慢退 上個月又突然出蕁麻疹 好彩一兩日就好返
其實致敏原因真係幾難搵 好多時未必直接因為飲食或者屋企換過床單清潔用品咁直接 反而我覺得係黎自公司 街外 餐廳嘅清潔用品 而察覺唔到

我以前一到夏天就有濕疹 最好方法係戴類似KFC食炸雞果種膠手套訓 避免睡夢中R咗都唔覺
我冇生到你咁勁 但我天氣一凍/食左好多海鮮夜晚就會r到成個背脊腫晒一撻撻 一年都會有幾十次 但好好彩好多時都訓醒就消得7788
我生過類似 似敏感 免疫系統失控
原因有好多 食野 接觸到某d化學野都有可能
戒口一段時間先 同埋唔好r 愈r愈多
只有等佢慢慢退 keep住食抗敏感藥
類固醇如果你忍唔到手r 就一定要查 忍到就可以唔使
其實我真係經過 我住油麻地
經過番屋企都威
係每一晚
巴打我有啲偏方 好有用 你想知再同你講
我都生左成個月未好,真係痕到發癲
補充:我住油麻地果頭 經開理大好正常
十幾年前開始
平均一兩年一次急性風癩
大概半個鐘就呼吸困難
要立即入急症
試過遲入,結果搞到成個月氣喘咁

前幾年先抽血驗致敏源
發現關主要塵蟎事
樓主都可以一試
了解自己身體
性交轉運?
屌你啦 認真有架 我細細個都係咁 依加咩事都冇
斷唔尾 但起碼唔會返發先
講未
你都係咁?你真係想知我先打字 廢事打完一大輪當我鳩up
想知
咪撚拗痕 睇醫生食藥搽藥膏 所有喺皮膚上面嘅用品用啲溫和中性嘅 唔好食刺激性食物
利申當年生到全身都係 條j都有 頭前後都有 個幾禮拜先冇事
你講你要佢TG做咩先
以前生過一次 介紹你食一隻叫百利通既藥 專醫呢D
ok
首先要知自己個致敏源先 我就蝦蟹 已經有十年冇食過
同埋用粉葛粉外敷內服 用粉葛粉搽喺身度
再用啲粉葛粉溝水煮 要落鹽(一開始係好難飲)
唔可以落糖 風癩會發得更加勁 係一定唔可以落糖
飲一兩劑會慢慢消 再keep住咁一兩日就會消曬
我就信西醫建議唔好試偏方
個人覺得睇醫生冇用 打針只係一時 過一排又會返發
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞