有冇人試過生風癩生到咁(有圖)

515 回覆
75 Like 11 Dislike
我睇過西醫,皮膚專科,月月洗三千
講到你知係咩病又點,醫唔好,浪費金錢時間
有無好醫生可以救救我
唯有避咗佢哋囉 著鬆身通爽啲嘅衫, 沖涼唔好用太熱嘅水, 涼吓風扇冷氣咁, 灰塵關事都唔出奇, 個個體質唔同致敏源都唔同
真係頂唔順就睇皮膚科, 又快又有效
咁你係睇中醫定西醫?
咁ching你點睇好返
我似慢性蕁麻疹,會紅腫起一粒粒,
塊面手掌腳板都會生,
應該睇中醫定西醫好
原來都唔少巴絲睇過西醫
我都睇過中醫又睇過西醫
皮膚科都睇過兩三個, 宜家嗰個先效果最好
睇嚟西醫都要揾到個好嘅至得
你宜家嚴唔嚴重先,如果係嚴重到影響日常生活,應該去睇左西醫先,食藥食到控制左,忍到痕先轉睇中醫。
聽過有啲人同時間睇中西醫,不過我唔想食咁多藥
同埋戒口,做運動,早啲訓,喱個病同免疫力好大關係,你免疫力好就冇咁易出
希望你快啲好啦,好明白個種痕到想死既感覺,R到皮膚損曬都停唔到
應該係 你上網double check 下
最慘今日睇咗中醫 食完啲藥痕過之前食治敏速
今日睇左醫生
醫生話我係藥物敏感
唔係濕疹唔係風癩
咁應該恭喜你
係 多謝你
不過我都仲未係好放心
有冇可能係轉季
我之前幾次轉季都生個幾禮拜
不過冇你咁勁

另外建議樓豬真係真係要戒口
我之前冇戒口好耐都唔退
戒左口 隔日就退好多
諗住冇事食返又生返
所以戒口真係幾重要
睇埋中醫囉
我有新發現
你試下食vitamin D3
我之前有定時食開antihistamine
本身今日應該幾個鐘前食
但我冇食到
而家都冇再發出黎(之前一夠鐘食藥冇食嘅話就會開始發)

事關我一直諗唔到我食嘅嘢同以前有咩唔同
之後有一日靈機一觸 我覺得我開始發嗰排最大嘅分別就係日夜顛倒咗
冇曬太陽 日日都喺屋企 日入而作日出而息
後尾我去睇research發現D3好似有關係
我試下繼續唔食antihistamine 今晚再同你地報告我有冇再發

https://www.unmc.edu/news.cfm?match=12374
報告
我係有再發嘅
所以忍唔住又食藥
可能要食一個禮拜vitamin D先會成效顯著啲
但呢幾日發嗰啲確實比以前遲咗發同好輕微
但你斷唔斷到尾?求介紹
晚晚無教好訓
女仔生真係好慘,實無人要啦
利申: 專科e生, 不過你冇得醫、驗血都幫你唔到, 唯有做耶撚祈禱

一日食一次呢隻藥 , 食到一年半載可以變日半一粒
唔明再搵我, 咩都試下例如食少隻蛋食少碗飯食少個包試埋早d訓,
我上年11月開始起左半年
睇過中醫睇過西醫
驗過血 check 過敏感源
最後隔日一杯街邊涼茶店既百草茶搞掂左
前前後後洗左成萬蚊去醫
但係居然比一杯三十蚊涼茶醫好
樓主可以去試下
利申 睇d相 我個陣情況應該嚴重過你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞