《APEX LEGENDS》討論區 #13 Season 4

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
係 一係你就一開波係啲唔會比人包嘅位 如果唔係一有third party多數都要即刻rotate
所以基本上一team裡面最少有肥佬/機械人/惡靈 for退場/守住先 不過冇溝通下多數好易走散或者直接開打
羅芭嗰個新任務姐係點???
係咪日日攞一個寶箱就搞掂??
我見到有多過3隊叫啲隊友走去high ground ;
但佢地仲要留係到打
自己走先 佢地死咗 我又變咗單機
9成以上都係咁 可能佢地唔駛扣分掛
之前main機械人 但改左30秒後而家main lifeline算
Lifeline表面上無大nerf
但家陣一季比一季失去左強勢
只能夠講平均 但改左招q起圈入面會cancel呢個真係正pk
除左技被動同q無人動搖到佢之外
依家佢招大同部分被動技都比肥佬同新英取代到
我s1 開始main lifeline

S2改左部機會爆 其實幾合理
諗番起 S1個個尾圈都鬥啪血包 你少人一個你就輸 其實都幾無癮
新手入得唔得架 驚俾人鬧死
你見無人留名就知無人玩
但今季唔係因為地圖勁番咩
有多左藍箱 又有充電塔呢d
藍箱我當佢垃圾箱 開親都真係伏
充電塔就咩英用都勁㗎啦
改左無擊倒護盾好左好多
真,改左30秒即刻冇人玩,以前當佢蜘蛛俠咁玩
lifeline又係有小小雞助,除左被動好d,依家大技都冇咩用,依家有進化甲,路邊出紫/金裝機率高左,對佢大技需求低左

如果改強既我希望佢招細技可以補25%甲,血包永遠唔點缺,多數用親都係要跑圈先用,到跑圈就永遠身上冇血包
Ps4 rank anyone ?
可以吖,之前留咗id 比巴打
Ok add u now
仲有無位?想加
有冇pc巴打?

啱啱玩返
其實apex d槍聲已經算好
之前warzone出玩左兩鋪...d槍聲同腳步聲setting完全係on79
啱啱打rank兩位巴打好夾到

瘋狂third人party
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞