《APEX LEGENDS》討論區 #13 Season 4

1001 回覆
4 Like 4 Dislike

前言

Apex Legend係EA旗下工作室Respawn Entertainment開發。之前嘅作品有Titanfall, Titanfall 2(當時為EA合作夥伴)。Apex Legend係屬於Titanfall嘅世界觀。

Respawn Entertainment嘅核心成員,係由Activision旗下工作室Infinity Ward核心成員於2010年走出後成立(包括IW創辦人)。分裂前著名作品有COD, COD2, Modern Warfare & Modern Warfare 2

遊戲簡介

3人組隊20隊互片 團隊合作最重要
有別於其他加入 Battle Royale(下稱:食雞模式) 的遊戲, APEX LEGENDS 並沒有常見的故事模式或單人模式,玩家可以和朋友或任何其他網上玩家組成3人 小隊進行遊戲,和遊戲中另外 20組 3人小隊( 合共 60 位玩家)進行大逃殺對戰。一如其他同類遊戲,手無寸鐵的玩家一開始需要由飛機跳下,選擇合適的地方盡快尋找武器及裝備。而在 APEX LEGENDS 中,遊戲會以 4 個回合的方式進行(每個回合 4 分鐘),而地圖亦會不斷收窄令玩家更快遇見敵人,確保不會純粹在地圖上亂走大海撈針。

遊戲攻略

Pro Tips + Secrets from jackfrags

https://www.youtube.com/watch?v=hUYqneuuLOA

Loot Area

New Detailed Weapon Stat Chart

Drop

遊戲精華

https://youtu.be/goCDWaG9mSM

Twitch Rivals

New Weapon - The Havoc Energy Rifle

https://youtu.be/1P7z-PLs8p0

即日起PC、PS4、XBOX ONE 平台上免費下載
https://www.ea.com/zh-tw/games/apex-legends

P.S. 暫時PC, PS4, XBOX並不支援跨平台對戰
唔覺意1001左 如果有人想update 番post頭d野可以開過個唔用呢個
lm
Lm
屌原來隻新女角英 係比惡靈殺左條友個女
好似出亡靈果陣已經知下一個係loba
唉 差3殺先夠20殺
幾時先拎到20殺
Lm
亡靈
幾時出,好悶
終於s5
估唔到捱到一年
今晚應該好多人打
下星期先更新
Oh 咁下星期應該多人
呢排我都係每晚玩2 3鋪就轉返玩cs 希望佢s5多d新野玩 再係咁落去真係棄得
你覺得隻game其實差咁d咩
1. event太重複
2. 地圖黎黎去去得2個
3. 單人 雙人mode都係限定
4. server廢
5. cheater

其實隻game好好玩 但係太過單調 你話爭緊d咩我又講唔出 好似樣樣野都差d咁既感覺
Event 我就好少打 地圖又真係比較少既 仲要之前長期得一個 server廢就屌到口臭 不過同你一樣覺得隻game太單調 雖然打擊感係正
yes 打擊感真係好重要 同埋團隊合作其實真係可有可無 有都係出技 扶同復活隊友 cs就算你solo同一team但大家都知d位 好有意識 apex時話你冇溝通就真係鳩衝多
打rank有目標實力又差唔多幾好玩
event拎獎品唔會再玩
單雙人mode唔岩我玩因為我係支援型主要靠隊友
我都淨係玩3人ng就算 呢隻game冇得點支援 都係要有返咁上下技術先得
支援係隊友打緊果時係隔離執雞
1v1對槍我死撚緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞