九十後仲記唔記得FEZ

1001 回覆
226 Like 5 Dislike
十分認同,當然係咁連勝係好開心,但係辛苦放學放工後仲每場好機械式咁玩,係有少少覺得好攰。雖然大團分工,效率真係好高,不過就真係無得放鬆
未改新城果陣綠國有個團叫星星同學會 係小隊裝既戒遊 20人一齊忍身偷塔亂水好爽
PCCW 6MB上網根本玩唔到, 童年遺憾
節哀順變埋單
成堆明星名
記得以前B Ser人小小好溫馨
合咗服之後就日日都好重火藥味
F1 出騎士 收水出騎士<cry>/40,人在<pos>
F2 出死靈 收水出死靈<cry>/50,人在<pos>
F3 出巨人 收水出巨人<cry>/30,人在<pos>
有,勁多,囂張到直接叫夕卜扌卦佬/外挂卜佬之類,跟住企係主城到用巨人射
男嗰個gm叫咩名?
我剩係記得佢火法玩到雷法咁
吓吓行最後
剩係狂扔火c

不過照樣都係肛爆佢
A ser一直都好重火藥味
卡斯乜王子定卡乜斯王子
總之叫王子

最記得係空地行行下手殘撳錯冰C
然後一嘢吹飛咗四五隻刀遊

有幸同佢同團過
fez係唯一一隻game
玩刺客類職玩得最有feel
藍國gm
好似叫卡柏斯王子
成日比弓遊普攻破冰,食咗我招巨龍
去轉動漫節其實睇到好多人肯課金買靚裝,啲卡包幾快賣哂
抽到正嘅仲有人高額同你買,閒閒地千幾二千一套
未必真係冇得賺,視乎代理同原廠識唔識搞
好似話執係因為同廠個邊講唔到數
由封測玩到熄Ser
由初中玩到大學

綠國某小團
果時封測係城亂行比人踢入會,咁就跟住班團友由封測玩到後一秒,最抵死係公測開始就無見過封測個團長

果個年代仲係用緊msn同rc吹水,連skpye都未興起
臨熄ser果排msn好似就摺埋,拿拿臨開咗個skype同人add fd點知過兩日就唔記得咗account,password斷咗聯絡

一開ser排隊online,連入去打怪升lv都要排隊,因為塊地限人數
最後變左 100個1lv 大亂鬥

好記得早期有個GM法師叫乜乜王子,一下冰c吹4-5隻刀遊出黎

有段時間日日上2000fun食花生 (有句:連眷戀也走不過拆卸的街)笑到hihi

去到後期慢慢沒落得返既都係回憶

多謝fez比咗個咁好嘅game比我地
打刀遊無反中就收得皮
如果係港台合一反而會襟玩d既我諗
掛水出車解召
做住功課吸經一流
基本上咩職無先制刀遊都會收皮,破足駁到拆武就連到死
中三玩到中五定中六,後期冇哂人玩
最鍾意玩殘廢流刀遊,破武破腳破甲破魔致盲
入完場係人堆中出返黎再入場個感覺好正
高峰時間都仲幾多人玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞