九十後仲記唔記得FEZ

1001 回覆
226 Like 5 Dislike
咁我應該知你係邊批
ps : 炎鳥高層
我記得仲有烏合之眾都有過黎
真係好懷念
黃國都有類似啦 呃合團,合完順便清唔勁既人去細團
啲朋友分散晒個個合團都唔長
好懷念當年成日日打夜打
成團人一齊打公會戰勁刺激
PS:綠國撚
我都server收皮之前仲有好多
亂水都夠玩啦
最鍾意玩就係拳師
偷拆好正
記得有4個高ping戰士比人叫4大神獸
fb見到依個post,上黎講2句

最記得大家唔理輸贏,一齊圍GMs,特別係初音
動漫節搞10Kill比賽

塞撚到個門口
特登轉AC換刀遊去戒佢

五隻刀遊戒死盾戰

都咪話唔痴線

Hello 初音BB

知你有mon post
我最鐘意玩刀遊
人地識反隱,刀遊都識係你視覺盲區接近你

不過有D反應快既人冰C就冇解了
其實係佢唔進取啫,lol csgo咪又係賣skin,只要個玩法keep住係有趣,賣skin都可以搵到錢
我鐘意玩大劍 自轉空技
早期係粉風撚,又遠又低藍又少硬直,加埋衝擊斬簡直係煩膠到不得了
其實係SE太仆街
每個大更新都要代理比錢
又唔聽代理意見去改善隻game(ex. 強化召喚系統,增加內容等等)
搞到開活動基本都係10kill....

隻game百年如一日,留既只係hardcore player
賺錢聽聞係無問題,福袋抽卡活動等等圍起都唔錯
又有大課主,又有某牌子sponsor
但代理費+代理廢+營運開支直接搞死隻game

btw明明黑橙代理哂港台服
明明好應該兩國聯營搞大個pool
兩邊連線質素又OK
但最大問題都係落係SE
你咁講又啱既,不過爛橙都係仆街架啦,最撚記得佢輪盤劍同盾分開抽,仆街到無朋友

盾戰已經係最少人玩仲要咁樣撚鳩盾戰
再續

雖然成日笑鳩黑橙
但港服GM概念係好好
每國一個代表GM然係放落一個小公會到
有關公會又會搞下事玩下野增加港服個氣氛
GM係吸收左好多普通玩家意見同實際遊玩情況
去改善營運同匯報比SE(開發商)

感嘆既係香港市場太細養唔起一隻咁優質既game
二來開發商早期睇低fez唔願意比更多投資落去
黑橙真心算係咁
但如果fez可以好似瑪奇咁樣港台同服
我諗會更加好
始終fez係好靠online人數先會好玩既遊戲
當年我收留咗紫國丁丁
丁丁依家點呀
有無mon po
你無同丁丁交換ig fb咩
由封測玩到執笠
走得最多人都係Waiting online同埋早期外掛
好幾個朋友都係因為等唔到佢出防外掛走哂
想當年課都唔補專程打最後一場國戰同去遊樂影依張相。
冇記錯變咗尾二嗰場,因為有場完唔到就熄咗Ser
往事只能回味,唔想去日ser打攪人甚至P甲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞