勸大家唔好再做Smile,後果自負

592 回覆
912 Like 28 Dislike
樓主開完Post就無上過水
養和做咗Lasik就快2年,除咗睇得耐電腦會眼乾,其他正常
我個醫生強烈叫我唔好做smile,我本身揀smile
佢話乜技術唔成熟個啲,反正一樣價錢嘅,我就聽咗佢講做Lasik
其實係睇人
有啲人眼水分泌多
所以做之前要衡量下自己可以承受風險
始終都係一個手術
係咪對眼同con唔岩炸,我自己戴博士倫就好乾
我戴左7年con都係用acuvue冇乜野
一戴就戴戴左7年
可能樓主減少睇電腦/手機
所以冇上水?
系你老母
做左傳統10年完全冇問題
多人做咪多問題
我朋友都係做莫醫生,完全無反彈
我自己就隱性錐型角膜,佢解釋得好清楚,
所以唔肯幫我做

始終做手術都有風險,唔係百分百
所以應該唔關醫生同個技術事
仲要其實養和個價平過清晰
就算自選醫生揀張叔銘,都只係貴1000
做左兩個月 旺角清晰做 王醫生
好開心使用中 我第二日已經好返8成 宜家視力好好 又完全冇眼乾問題
我得第一個星期要滴埋其他兩枝藥既時間先要滴埋眼藥水 so far都唔覺有什米後遺症 日子耐左唔敢講
但早做早享受 風險自己承受 身邊都幾個朋友做左 大家都開心使用中 真係唔知出左事啲人好唔好彩 定係我地好彩
其實隻眼咁緊要做乜唔比多少少做最出名果幾間
早幾日又有個出post話做完清晰有事
不過佢得幾日,未必真係有事日山
神醫都無可能100%啦
出面搵個有名氣d既眼科醫生,check清楚晒係做得先做,我果個係中環睇完佢會親身用香港激光果d機做幫你做,比較放心。

我做完1年半都冇事,成日覺得係某d醫生博一博幫d隻眼未必做到既人做,技術又未到....
要睇睇對電腦對儀器
做黎都嘥氣
香港人同大陸人有咩分別唔識野明牌效應

利申醫護,養和同出面用ge機係一樣,醫生外面一樽有senior, 無知真係可怕
呢d non essential surgery 就咪鬼做啦講真....
其實幾深近視先會去
lm
莫醫生係邊間?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞