勸大家唔好再做Smile,後果自負

592 回覆
912 Like 28 Dislike
唔明點解咁多正評
大家係做過失敗定咩
手術無論大細都有風險 只係smile呢d相對機械操作比較簡單 風險較低
我自己就做過如果你做完個手術好返零近視
但係你啲生活習慣日日都夜晚打機唔開燈蛇都死喇
冇話你做咗嗰樣嘢就一勞永逸咩都唔使理
我自己就做過如果你跟足醫生所講嘅嘢我唔知樓主有冇跟足啦 (姐係手術後既處理例如按時滴幾種眼藥水)
係咪少左個零
呢排咁多post 屌9 smile

利申 年頭先做完 而家兩隻眼都無問題
做咩呢排咁撚多POST 話SMILE 唔掂
講緊係部機隻技術
養和唔做smile 🙃
講下個醫生,做個時其實我已經懷疑佢既能力,佢一次覆診問左我四次要唔要假紙,我同女朋友都o哂嘴,佢記性係極差,之後手術之前我同佢講我左眼曾經除con個時整損過少少,問佢會唔會影響手術,佢話應該唔會。做完之後第四次覆診我問佢左眼矇會唔會關我之前損過既事,佢好驚訝咁同我講,你之前損過點解唔同我講。我個刻就知卜街,之後再無搵佢再俾錢覆診。
樓主介唔介意透露角膜幾厚?手術前雙眼幾多度近視?

我半年前做左smile, so far 除咗眼乾時睇嘢會朦外,冇其他問題,通常勤力啲滴眼藥水就OK
半年後可以帶返...但我做完手術個curve變左9.0...
基本上市面上得1-2隻color con 可以帶到.... 基本色, 所以寧願唔帶了

但我見youtuber cynbunny 都有帶好多唔同色, 所以個curve 係睇個人
張叔銘個價as of 2019下半年要29000,清晰就28000
但我而加係驗到無度數無散光但係好矇
做smile定lasik?邊間?
佢手勢真係好
我一年都黎 左眼完全0度
右眼25 散
算係咁
一睇就知你係黎搞事吹水嚇人
上年先係養和使
做smile

呢個post好多鳩up
我朋友就係養和做,永久視力受損,醫院醫生話唔關佢地事,抖咗7個月。
咩事
話係手術後既風險。詳情無問,只係同佢傾計會見到隻眼好空洞,focus唔到。

2020仲有人做呢隻
多人做
error rate低 但人數都多
咁咪多人屌囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞