勸大家唔好再做Smile,後果自負

592 回覆
912 Like 28 Dislike

做smile 4個月,所有野都好好喎
我做咗差唔多5年都冇事係夜晚散光啲
可以唱你是我的眼比女女聽
返去訓啦櫻主
我傚完乂唔見我隻眼有事

利串 視力㚥㚥,係易眼乾啫
邊個教你講野咁mean
Smile 唔可以自動trace 散光度數 做散光smile係唔好 利申問過視光師
希望你搵到好醫生幫到你

幫推「資訊戰」 有個痴線佬準備好晒中宣部旗下Youtuber嘅report
https://lih.kg/1957525
有無推薦邊個醫生?
做左幾好啊 睇嘢好清好舒服
我都係夜晚啲光散散地,但日頭又無事,其實係咪散光黎定人本身夜晚睇野會咁
已經唔記得無近視前夜晚睇野係點
好癲
我都講下我既經歷

入到手術房個個排排坐等做手術,排隊既時候會幫你滴麻醉藥。
我係比較後既位置做手術,所以都等左一陣。
到我既時候入到房就做右眼,一做既時候我feel到有d痛,應該係麻醉藥過左,d姑娘見到我有d痛即刻幫我滴多一次麻醉藥。之後左眼做既時候就係做之前滴多一次。

做完幾日後基本都有正常視力,但我右眼睇野,睇會發光既野會有個影,類似重影咁。

每次複診我都有講呢個問題,醫生就只會hea尻你講話係正常,遲d就冇遲d就冇。

依家我已經過左兩年,都係咁
做左5年,都無反彈,係間唔中眼乾
其實眼入面啲液體應該會換埋
戴ok鏡好過,訓教戴,起身都有大半日清晰嘅視力
個醫生劣到咁
未必關事,只係果下即賴落你到 果下仆街
咁嘅logic所有手術都會出事
做左3年
都清,但一乾或者打機打得耐就會濛同散光
要狂滴眼水
上年希瑪做,除咗望電子野隻眼好易攰,都唔大問題
之前係度睇post都心思思想做 不過淆底
如果幾個巴打都出事 我寧願戴眼鏡算

無錯 幸存者理論嘅相反
0.1%出事 個基數大就多人出事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞