勸大家唔好再做Smile,後果自負

592 回覆
912 Like 28 Dislike
有考慮過
不過好似做完無得再帶colour con,不了
尖沙咀18歲時做smile, 日日對住mon打lol,係易眼乾,除此之外ok
唔敢拎下半世人較飛, 都係接受自己有近視戴眼鏡好過無事固然可喜, 搞到對眼有事下半世人唔知點算
做左三個月 表示無問題
後悔唔早d做
係,我都係搵嗰個好串。
本身句嘢冇乜嘢,你加呢個emoji就抵死咗好多😂
acuvue勁唔舒服 戴一陣就會眼乾 係乾到頭都痛埋
仲要搵ig啲偽kol賣廣告 不了
你試吓韓國con 戴得耐都唔會乾
我都有呢個問題,明明做完冇近視但係睇唔清
要滴眼藥水先回復到正常視力
我嗰陣對眼有啲乾,con帶足一日返到屋企好難除
所以做左laser (唔係smile,我唔喺香港做)
嗰種係100%non touch,唔洗界開塊膜,所以放心啲
做左幾年對眼都仲好好
好深近視
但真係唔敢做
唔想對眼有咩事
你有無check過眼先帶架
我做完三個月仲清過帶con喎
後悔梗點解唔早啲做
4年前做過到依家除左易眼乾之外都無咩問題
本來就唔會有0度呢件事
做完基本都有少量反彈
唔通你以爲做完一次就成世唔會有返近視?
手勢係一個問題,你點保養係另一個問題,每個人對眼又唔一樣
好似你岀左問題,我又無問題
做得就預左會有風險,風險自己衡量既有少少輸打贏要咁
前雨年同個friend 上去聽講座打算一齊做平啲,結果我最尾淆底冇做到,而我個friend 就做咗,因為佢打算考消防。結果消防就做唔到,但係依世係香港搭車都有兩蚊優惠,好後悔冇阻止佢
聽講smile出事嘅case好似仲多過傳統
但明明smile就sell低風險過傳統
我都覺呀!尤其係清晰既smile。前個排又係有個post係講smile衰左又係清晰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞