勸大家唔好再做Smile,後果自負

592 回覆
912 Like 28 Dislike
做完Smile 兩年,講下個過程。

岩岩做完個時,右眼第一日已經恢復左十成,左眼好似有100度近視咁。

三個月之後左眼完全無好過,右眼keep住都係仲好清。每次復診都係話你可能係眼乾所以視力模糊,但係點滴眼藥水同眼Gel都係無改善,之後再睇隻眼,佢話眼皮傷口位癮合唔完美,永久性左眼都唔會好清。個時真係無辦法,但反正右眼無事,生活不構成問題。

到一年半左右,右眼都開始模糊,感覺係有五十度左右,開始唔戴眼鏡就咁睇電腦mon都覺得少少模糊,去驗眼話我左眼有五十度,右眼完全無度數,個下驚左驚,佢係咁幫我加深加淺連右眼睇野都唔太清楚。而加每日都覺得視力慢慢變差,如果度數無深而我眼睛變得模糊,真係諗唔到有咩方法救我隻眼,奉勸大家,呢項技術其實未成熟,唔好貪方便。

我係去清晰到做,莫醫生。已經問過個護士,佢每次都係話半價收我診金幫我睇眼,每次都係話我眼乾俾眼藥水拖我。
襯仲睇到野早啲學定點字 同用盲公竹😔
睇到篇警世文 我100%唔想做
寧願帶腿鏡 簡唔中帶下con
唔去養和做真係好on9
我做咗到依家差唔多2年 咩事都冇
做咩唔做傳統
咩係腿鏡
邊間做?
師兄 無知一問,SMILE同普通激光有咩分別?
Lm
個個都做smile
傳統風險仲高
smile只係要界一刀,傳統要成塊角膜界開
同小d副作用
傳統仲少啲副作用?
Clarity好似不嬲都多負評
smile,起碼無咁易眼乾
本身隻眼就係密封

你界佢一刀等佢同外界接觸,唔出事就奇
咁你貪靚貪方便就要有風險
呢個世界無一個手術無風險,smile個風險已經係好低
做傳統,好多年都仲好清
呢啲唔係本身個手術風險咩?
做之前應該都同病人說明咗?

利申:冇做
我smile同傳統都唔會敢做
有冇人都做過莫醫生?清晰啲口碑係咪真係咁差?
香激多人做點解唔去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞