勸大家唔好再做Smile,後果自負

592 回覆
912 Like 28 Dislike
每隔一排就會有hater vs打手post, 永遠唔會知邊邊真邊邊假
lasik?
醫生叫咩名 全名
其實佢固定晒你眼同眼睫毛附近既,但係你仲可以郁到,始終冇可能100%㩒實你眼球,所以點解成個手術都不停強調一定要淡定唔好郁,望實一點,如果一panic 一郁,整撚到眼白你又要等成兩個星期先做得,所以有事係自己攞嚟

我想講返部機先,其實正常來講呢一日係有限做幾多次laser, 咁但係overheat 一般來講唔會有咩問題,最多都係再約你再做,唔係話會突然間激光唔穩定整壞自己隻眼,所以如果你唔想部機overheat, 就唔好做果日最尾嗰個去做
佢做完之後正常冇問題,係半年後有日出街特然完全睇唔到野之後炒車冇左隻腳,依㗎又睇唔番野又要長期住院
估唔到2020年仲見到呢啲咁撚搶口嘅聰明豆
我又講下先 非打手
18年年尾做
到依家明顯仲有少少散光
夜晚最明顯 同埋夜晚睇遠野有啲濛
其他就暫時無乜問題
我係旺角個間清晰做
我做之前其實乜review都無搵過
如果我個陣睇左樓主個post 我肯定唔做
近視係成個眼球拉長,矯視只係做個角膜,純粹令你唔洗戴眼鏡。

所以深近視引致既病變風險唔會因為激光之後少左。

有良好視力就睇多d 書同新聞,唔好係到9up
因為唔係貴就一定好
你諗下矯視中心眼科醫生每日不停做同一個手術做幾多十次?如果你相信熟能生巧 其實你更應該去矯視中心做
利申非打手 打手死全家
同一道理carosell交易成功嘅例子一定多過被人呃嘅個案
但你諗你
人地出嚟警世,用家風險自負
真係陰功,原本佢都算係人生贏家,佢屋企有幾層樓俾佢,佢本人米8又幾靚仔,點知搞成咁
同意,年終有唔少戇鳩係因為養和醫院有醫院兩個字就信到十足,我前年做,嗰陣時養和啲醫生不停推薦人做Lasik, 就係因為佢哋做得多Lasik, 經驗多,就算到佢哋引入左smile, 部機嘅version 都係舊個出面嘅矯視中心。

所以其實佢哋根本就有偏見,諗吓出面既矯視中心每日都做幾多客。講到尾就係邊度經驗多就去邊度做,而唔係為咗個濕鳩醫院兩個字。

如果佢preference 係lasik, 不停導你去做lasik , 但實際smile 做到你要嘅要求,傷口又細,手術時間又短,兩隻眼加埋都冇10分鐘,我諗唔明點解仲要用lasik, 除非你隻眼做唔到smile。
我眼受傷之後無左戴con,大約係做smile之前一年已經無戴con
我都係謝道欣
4 年
繼續左零右零
諗返佢d 說話Tone機械人咁。flatTone 背稿咁心諗係咪做到好悶
你呢種無意思,因為併發症係最嚴重個批,但係佢地認為個d輕微意外例如眼矇,根本唔會計,會懶落自身眼乾問題
所以佢話沒有出現併發症 但糾正失敗已經好慘
佢有無做之前叫你唔好smile 我諗lasik佢會仲易做
同意 佢地lasik應該做到發夢都做緊
真定假
唔係問你呀
做之前醫生都有講夜晚會有散光呢啲情況出現建議夜晚揸車最好戴眼鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞