勸大家唔好再做Smile,後果自負

592 回覆
912 Like 28 Dislike
仆街 做完一星期 雖然唔係清晰做 但睇完你咁講即刻淆淆地
做完幾耐?
我朋友做養和, 手術失敗,
成隻眼紅晒兩星期先退

諗起都好恐怖
佢個價加加埋埋仲貴過清晰
手術風險呢啲就好似六合彩咁

再低風險都好, 都會有機會中
有fd做過無事 但自己唔敢做
其實個risk做個下都有心理準備好似樓主咁
如果決定做我覺得合理風險
但睇番其他巴打留言 好似樓主咁既情況唔算少數
咁多出事例子都仲敢做 就咁google都一堆
乖乖地戴番眼鏡啦 唔好睇唔到先黎後悔
我都係做左年幾 都係眼乾問題
btw 真係有矇 去驗眼近視0度 再去睇眼科醫生 話係乾到發炎所以矇 大家快啲去其他眼科醫生到睇 清𥇦剩係會比眼藥水hea 你
但唔係個個都戴到con
acuvue osasis戴半日隻眼都紅哂
某啲牌子戴左15min就頂唔順
係養和做左 第二日已經恢復八成 現時過左半年感覺良好 嫌自己唔早啲做 訓醒唔洗搵眼鏡 食熱野落雨唔怕水點
上年10月做左
依家左右眼0度近視
但右眼有50度散光
聽好多fd講原本有散光
唔係咁易做到0散光
但都可以接受
上年8月清晰做
做完第2日已經恢復9成 之後幾日係成日眼乾同易攰
到依家都keep住幾好無咩問題 雙眼都係50度以下
係入黑嘅時候睇嘢d光會有小小散

有frd前年8月做都差唔多

不過有frd前年5 月定6月做完 都係有一隻眼好唔番, 1隻眼50度以下, 1隻眼100度左右
睇嘢好唔舒服 然後都解決唔到

我諗始終係有機會有失誤
抖多d,休息下,滴眼藥水
太緊張,過度用隻眼,整完都好快衰返。
做完休息左好多日,keep住倦keep住濛,每日滴眼藥水。依加做左一年半,眼藥水都唔洗滴。
我左眼都有少少,手術果陣有少少痛,嚇到我…
師兄未整前左眼深d?
我都係清𥇦做 又無咩大問題
我係多左50度遠視 佢話正常
咁樣睇番 清晰出事率好似最多 我自已都唔鐘意清晰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞