[書蟲] 你 最 近 睇 緊 咩 書 ?

1001 回覆
152 Like 10 Dislike
有冇地方收二手書 想清位又唔想當廢紙賣

最好可以交換到其他書睇就最好
Sparktake
從此以後對我影響好深
Hermann hesse?? 呢本超好睇
佢嘅Siddhartha 都唔錯 係有關佛教嘅元素 兩本都係有講下哲學
呢兩本都係我好耐之前睇左 遲d 要重溫翻
啱啊 雖然我宜家轉左用kindle 但係如果我睇完好鐘意個本書都會買翻實體書
始終實體書手感同書嘩嘅味係唔可以取締
Carousell
上網有
有啲facebook group專做二手買賣書
睇到一半放棄
Why Did Europe Conquer the World? 都好好
新觀點
非主流經濟學 Economics in One Lesson
睇完happy kongner條片之後先認識到呢本
最新一期 就算唔係講好多關於香港
講全球生態
你都會學到好多野 增長知識
係咪冇乜人睇novel

好多年前睇過The Unbearable Lightness of Being,
The Book of Laughter and Forgetting,
Immortality, Laughable Love, The Joke
好似係咁多

記得覺得好睇同係鍾意佢嘅
所以嗰陣一本接一本咁睇 但宜家啲故事好多都唔記得

最記得始終係 The Unbearable Lightness of Being,
當年睇完中再睇英 之後再翻睇咗英一兩次
同多得 My Little Airport,
對 The Hitchhiker Game好有印象

https://www.youtube.com/watch?v=2HDqn8lZod8
Crashed 巴打係睇英文定中譯本
英文唔太好 唔知佢中譯本譯得o唔ok
鬼滅之刃
想問有冇人喺book depository訂書,但到而家到未收到呀?我訂咗就嚟3星期了
正常我今日攞個本等咗個半月
有冇人睇過但丁本神曲
家 巴金
有冇巴絲打睇過 How to win an argument?
覺得點呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞